BDP mitingi sona erdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve çeşitli dernek ve grupların bir araya geldiği Kadıköy’de yapılan Rojava mitingi sona erdi. BDP milletvekilleri, mitingde Kürtlere özgürlük isteklerini dile getirdi.

BDP mitingi sona erdi
24 Kasım 2013 Pazar 17:50 tarihinde eklendi.

Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleşen mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Biz buradan bu mücadeleyi sahipleniyoruz.

Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Çünkü biz de özgürlük mücadelesi veriyoruz. Türkiye’de yaşayan Kürtler olarak dilimizi kimliğimizi kültürümüzü istiyoruz. Türkiye’de yaşayan Kürtler özgür olmak istiyor. Türkiye’de yaşayan Kürtler yeni bir yaşam kurmak istiyor.” diye konuştu.

Bugünün Kürtlerin geleceği için önemli bir gün olduğuna dikkat çeken milletvekili Ahmet Türk, “Bir dönemeçtir. Yeni bir sayfanın açıldığı bir gündür. Eğer bu günün değerini anlamını, Kürtler için ne anlama geldiğini çok iyi görmezsek ve buna göre siyasetimizi mücadelemizi eğer buna göre geliştirmezsek inanın ki bu Kürtlerin özgürlük yılı olan 21. yüzyılı kaybedebiliriz.” şeklinde konuştu.

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Rojava devriminin eşitlik ve özgürlük arayışı olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Rojava devrimini yaşamak lazım, yaşatmak büyütmek ve çoğaltmak lazım. Bugün Orta Doğu’da halkları birbirine kırdırmaya çalışan bir politika var.

İşte İslam coğrafyası Pakistan’dan başladı Afganistan’dan Irak’a Libya’ya Tunus’a Suriye’ye kadar bir savaş batağının içerisine gömüldü. Her tarafta bombalar patlıyor. Her gün onlarca insan yaşamını yitiriyor. Bunu bu kaosu, bu savaşı bu kirli ve çirkin savaşı Rojava’ya da sokmak istiyorlar.”

Miting, konuşmalardan sonra konserle sona erdi.


CİHAN