BDP suikast için ne dedi?

BDP'li Kışanak: 3 Kürt kadın alçakça katledildi. Bu, Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek

BDP suikast için ne dedi?
10 Ocak 2013 Perşembe 12:05 tarihinde eklendi.

 

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Fransa’da 3 PKK’lının öldürülmesi olayına ilişkin, "3 Kürt kadın alçakça katledildi. Bu, Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek" dedi. Demokratik Toplum Kongresi ise olaya ilişkin 'kınama' açıklaması yaptı.
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden Kürdistan Ulusal Konseyi'nin (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı.
 
Kışanak, "3 Kürt kadın alçakca katledildi. Bu Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek'' diye konuştu.
        
DTK'DAN KINAMA
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) de, olayla ilgili açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Demokratik Toplum Kongresi'nden, (DTK) yapılan açıklama şöyle:
 
"Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in vahşice katledilmesini nefretle kınıyoruz. Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Sadece Kürt özgürlük hareketinin değil cinsiyet özgürlükçü paradigmanın da hedef alındığını göstermektedir. Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz."
 
NTVMSNBC