BDP ve HDP’liler, Kobani’ye gidecek

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingül, Suriye'nin kuzeyinde Rojava olarak bilinen bölgedeki Kobani’ye canlı kalkan olmak için gideceklerini söyledi

BDP ve HDPliler, Kobaniye gidecek
21 Eylül 2014 Pazar 18:35 tarihinde eklendi.

Çarşamba günü önce Suruç’a oradan da Kobani’ye geçeceklerini belirten Bingül, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Davutoğlu’na, çağrı yapıyoruz. Elinizi kirli politikalardan çekiniz.” dedi.

Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) örgütüne tepki için Beyoğlu Tünel’de toplanan BDP ve HDP’liler Ömer Hayyam Köprüsü’ne kadar yürüdü. IŞİD’e karşı Arapça slogan atıp pankart açan gruplar, polis şefleriyle konuştuktan sonra basın açıklaması yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingül, “Artık çok konuşmayacağız. Artık çok söz söylemeyeceğiz. Fiili yapacağız. İstanbul’dan ezilenler, ötekileştirilenler, bütün dostlarımızla Kürtlerin bu kazanımı, Ortadoğu’nun bu kazanımını sahiplenmek üzere sözü bitirip eyleme geçeceğiz. Çarşamba günü saat bir de BDP, HDP ilçe örgütlerinin önünden Suruç’a, oradan Kobani’nin savunmasında canlı kalkan olmak üzere çıkış yapacağız. AKP’ye tekrar çağrı yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Davutoğlu’na, çağrı yapıyoruz. Elinizi kirli politikalardan çekiniz. Elinizi, Kürt halkının kazanımlarından çekiniz. Yoksa, bu dünya Kürtlere dar gelirse, korkarım ki hiç kimse bu darlıktan kurtarılmayacaktır.” diye konuştu.

Eylemci grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında Çevik Kuvvet ekipleri hazır bulundu.
 


CİHAN