BDP'den Başbakan'a jest

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki hafta önce Bingöl'de açıkladığı, "Şerafettin Elçi" ismi, Şırnak Havalimanı'na asıldı.

BDPden Başbakana jest
23 Temmuz 2013 Salı 15:54 tarihinde eklendi.
Başbakan Erdoğan'ın Cuma günü açılışını yapmak için geleceği Şırnak'ın Cizre İlçesi BDP teşkilatı Şerafettin Elçi ismine jestle karşılık vermek için yaklaşık 20 bin kişi ile Başbakan Erdoğan'ı karışlamaya hazırlanıyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki hafta Bingöl Havalimanı'nı açılışı sırasında Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında yapılan Şırnak Havalimanı'nın isminin vefat eden BDP desteğiyle Diyarbakır'dan Milletvekili seçilen Şerafettin Elçi adının verilceğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından bugün Şırnak Havalimanı'na "Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı" adı yazıldı.
 
Başbakan Erdoğan'ın Cuma günü açılışını yapacağı havalimanında son hazırlıkları sürüyor. Ankara'dan gelen bir heyet çalışmaları gözden geçirirken, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Albay Hikmet Öz de havalimanında alınacak güvenlik tedbirleri için çalışma yaptı.
 
BDP'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A KARŞILAMA JESTİ
 
Şırnak Havalimanı'na, BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan milletvekili seçilen KADEP eski Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin adının verilmesine BDP'de bir jest ile karşılık vermeye hazırlanıyor. BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen, Cuma günü havalimanı açılışı için Şırnak'a gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere, 20 bin kişilik davetiye bastırdıklarını söyledi.

Partilileri davetiye göndererek, açılışa katılmalarını isteyeceklerini belirten Bilen, "Bu süreç için çok iyi. Biz memnun oluyoruz. Parti olarak, bütün teşkilatımız olarak katılacaz. Hazırladığımız davetyeleri halka dağıtacağız, halkı Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya çağıracağız" dedi.

DHA