BDP'den 'böcek' iddiası

BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan, il binalarında tamir için açtıkları telefon ve elektrik prizlerinde 'böcek' tabir edilen dinleme cihazları bulduklarını iddia etti.

BDPden böcek iddiası
24 Aralık 2013 Salı 16:01 tarihinde eklendi.
BDP Siirt Başkanı Ata İnan, Parti Meclisi üyesi Meliha Varışık ve Merkez İlçe Başkanı Şükrü Timurtaş ile düzenlediği basın toplantısında parti binalarında 'böcek' tabir edilen dinleme cihazları bulduklarını iddia etti.

Cihazları gazetecilere gösteren İnan, iki gün önce arıza nedeniyle telefon ve elektrik prizlerini açtıklarını belirterek, "Prizi açtığımızda bir takım cihazları içinde fark ettik. Priz ile bağlantılı benim odamda, ilçe başkanının odasında ve konferans salonunda toplamda 4 adet dinleme cihazı bulduk. Yani bizce dinleme cihazıdır farklı bir şeyde olabilir" dedi.
 
İnan, cihazların kimler tarafından nasıl konulduğunu bilmediğini ancak bunun içinde araştırma yaptıklarını belirterek, bu konuda gerekli yasal haklarını kullanıp, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İnan, "Biz uzun bir süredir şüpheleniyorduk. Fakat teknik cihazlarda elimizde olmadığı için ancak dışarıdan getirdiğimiz teknik cihaz aracılığı ile hemen hemen her yeri aradık. İl binasında birçok aramalar yaptık. arama esnasında özellikle değişik yerlerde prizlere konulan dinleme cihazlarını bulduk. Bu cihazları getiren hangi amaçla getirdiklerini bilmiyoruz. Nasıl bizi takip ediyorlarsa artık onu da bilmiyoruz. Uzun bir süredir bütün arkadaşlarımız buna yönelik birçok arkadaşlarımızı cezaevlerine tıkadılar. Ortam cihazı dinleme dedikleri cihazlar muhtemelen bunlar" dedi.
 
Bulunan cihazların sürece bir sabote olabileceğini belirten Ata İnan, BDP olarak yapılan tüm eylem ve etkinliklerin verilen genelgeler doğrultusunda ve yasal olarak yapıldığını söyledi. BDP'li üyelere ciddi baskıların olduğunu ve birçok partilinin takip edildiğini öne süren İnan, "Yaptığımız bütün çalışmalar eylem ve etkinlikler bize gelen genelgeler doğrultusunda hareket eder, genelgelerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız basın açıklamaları bile genelgelerle yapıyoruz, eğer elimizde bir genelge olmasa yapmıyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz, bizler gözetim altındayız ve bunun farkındayız. Mesela bir tane ilçe yöneticimizi emniyete götürüp kendisine kendileri ile çalışmalarını istemişlerdir. Bizlere ciddi baskı uygulanıyor. Bizler bu süreçte bu tür provokasyonlardan kaçınıyoruz ve korkuyoruz. Bu süreç Siirt şahsında zarara uğratılması ve husumete uğramasını istemiyoruz. Bunun neden şudur, Siirt hassas bir yerdir. Kozmopolitik bir alandır. Bunun için Siirt'ten çıkacak herhangi bir olay, çıkacak bir kıvılcım bütün bölgeye sıçrayabilir korkusuyla bizler siyasi parti olarak hassasız. Bizimde yetkililerden böyle bir talebimiz var. Kendileri de bu hassasiyetimizi dikkate alsınlar. Bundan sonra bu tür şeyleri bulmamız durumunda tepkimiz çok sert olacaktır" dedi.

DHA