BDP'den Kadir İnanır açılımı

BDP, Diyarbakır'daki Nevruz mitingine, sürece destek veren açıklamaları ile gündeme gelen sanatçı Kadir İnanır'ı davet etti.

BDPden Kadir İnanır açılımı
16 Mart 2013 Cumartesi 11:36 tarihinde eklendi, 3.539 kez okundu.

 

BDP, Abdullah Öcalan'ın açıklama yapacağı beklentisi nedeniyle İmralı sürecinin en önemli aşaması haline gelen Diyarbakır'daki Nevruz mitingine sürece destek veren açıklamaları ile gündeme gelen Kadir İnanır'ı davet etti.
 
BDP'DE HAZIRLIKLAR SON SÜRAT
BDP ve DTK, "3 milyon kişinin geleceğini" iddia ettiği Nevruz mitingi hazırlıklarını sürdürüyor. Abdullah Öcalan'ın yol haritası taslağını gönderdiği BDP, Avrupa ve Kandil'den gelen yanıtlar doğrultusunda önemli açıklamalar yapması beklenen Nevruz mitingi için 1.361 Avrupalı parlamenter, 123 diplomat, 67 elçilik görevlisi, 125 parti, 210 akademisyen, 117 gazeteci, 56 medya kuruluşuna davetiye gönderildi.
 
KILIÇDAROĞLU GİDEMEYECEK
Vatan gazetesinin haberine göre; BDP'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yurt dışı programları nedeniyle gelemeyecekleri öngörülerek davetiye göndermediği belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise BDP'den davetiye gönderildiği, ancak Kılıçdaroğlu'nun programı nedeniyle katılamayacağını bildirdiği öğrenildi.
 
BDP ile DTK ayrı davetiye listeleri oluşturduğu ve Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile diğer Kürt partilerin temsilcilerinin DTK tarafından davet edildiği belirtildi.
 
KADİR İNANIR SÜRPRİZİ
BDP'den davetiye giden isimler arasında Kadir İnanır da yer aldı. İnanır'ın BDP'ye henüz bir yanıt vermediği belirtildi. İnanır, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada, "PKK bir Kürt partisidir. O Kürtler de bizim kardeşimiz değil mi? Niye o dağa çıkmışlar? Barış sürecinden döneni halk affetmez. Öcalan bana göre bir Apo. Benim 'isyan' filmimdeki Apo. Bu filmi çektiğimde Öcalan henüz yoktu. Ama film hâlâ yasaklı. Çünkü filmdeki ismim Apo. Film ağanın baskısıyla kaçakçılığa sürüklenen bölge halkını 'Ben kaçakçılığa gitmiyorum' diyerek isyana teşvik eden ve dağlara çıkan adamı anlatıyordu" demişti.
 
BDP lideri Demirtaş, İnanır'a bu açıklamaları nedeniyle teşekkür ederken, Abdullah Öcalan da 2. BDP heyeti ile yaptığı görüşmede aynı zamanda yönetmen olan milletvekili Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla İnanır'a "selamlarını" göndermişti.