BDP'li Irmak ve Sarıyıldız'ı binlerce kişi karşıladı

Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları kişisel başvuru ile tahliye edilen BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bugün seçim bölgeleri Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, 15 kilometreye varan araç kuyruğu ve yaklaşık 20 bin kişi tarafından karşılandı.

05 Ocak 2014 Pazar 18:12 tarihinde eklendi.
Tutuklu bulundukları Diyarbakır'daki D ve E Tipi Cezaevleri'nden dün tahliye edilen BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bugün sabah saatlerinde seçim bölgeleri Şırnak'a geldi. Öğlen saatlerine doğru Cizre'ye ulaşan BDP'li vekilleri, 15 kilometreye varan araç kuyruğu ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile bölgedeki belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi karşıladı.
 
"5 VEKİL ÇIKTIK AMA BU SEVİNCİ YARIM YAŞIYORUZ"
 
Rengarenk yöre giysili kadın ve erkeklerin halay çekerek karşıladığı BDP'li vekiller, kendilerini karşılayanlara sevgi gösterisinde bulundu. Miting havasında geçen karşılamada, halkı selamlayarak Kürtçe yaptığı konuşmada BDP'li Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Botan'dan Rojava'ya kadar bütün Kürt halkını, Rojava halkının direniş ruhuyla selamlarımı gönderiyorum. Serok Apo'nun bütün şervanlarını selamlıyorum. Zindanlardaki bütün yoldaşlarımıza selamlarımızı gönderiyorum.

Bundan 5 yıl önce inkarcı devlet Kürt halkının özgürlük mücadelesini boşa çıkarmak için bir saldırı konsepti başlattı. Şimdiye kadar bizi öldürüyorlardı, köylerimizi yakıyorlardı ama başaramadılar. Şimdi görüyoruz ki, onların inkarcı ve imhacı konsepti boşa çıktı. Halkın özgürlük mücadelesi ve fedai ruhu başarıya ulaştı. 5 milletvekili cezaevinden çıktık ama bu sevinci yarım yaşıyoruz, çünkü geride binlerce arkadaşımızı bıraktık. Bize yönelik yapılan bu yaklaşımın çok samimi olmadığını biliyoruz" dedi.
 
"ÖCALAN ÖZGÜR OLMADAN ÖZGÜR OLAMAYIZ"
 
Kürt halkı olarak yeni bir sürece girdiklerini belirten Sarıyıldız, "Bu süreci başlatan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a, Cizre'den İmralı'ya selamlarımı gönderiyorum. Özgürlüğe ulaşana kadar, ölümden ve tutuklamalardan asla korkmadan mücadeleyi daha da yükselterek devam ettireceğit. Cezaevindeki bütün arkadaşlarımız da aynı şeyi düşünüyor.

Sayın Abdullah Öcalan'ın sağlık ve özgürlük koşulları uygun bir hale getirilmelidir. Demokratik bir siyasetin önü açılmalıdır. Önder Apo Kürt halkı için büyük bir değerdir, herkesin bunu iyi bilmesi gerekiyor. Eğer hükümet samimiyse bunları yerine getirir. Birkaç gün sonra Sakine, Leyla ve Fidan'ın katledilişinin yıl dönümüdür. Eğer hükümet samimiyse tetiği çekenleri ve çektirenleri yargı önüne çıkartır. Bizler buradan Paris katliamını bir kez daha lanetliyoruz" diye konuştu.
 
SELMA IRMAK'TAN SEÇİM VURGUSU
 
Sarıyıldız'ın ardından konuşan Selma Irmak da, Kürt sorunun demokratik yollardan çözüme kavuşmadan, köleci bir yaşamı kabul etmeyeceklerini, uykunun kendileri için haram olacağını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Bu yıl yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Irmak, "Botan, Kürt halkının mücadeleyi yükselttiği, beslediği alandır. Özellikle burada verilen bedellere layık olmak için seçimde canla, başla çalışıp, sistemi eli boş gönderelim" çağrısında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından konvoy Silopi'ye doğru yola çıktı.

DHA