BDP'li Kürkçü'den Gezi Parkı'na destek

Halkların Demokratik Kongresi ve BDP'li bir grup, "Yaşasın halkların kardeşliği" şeklinde sloganlar atarak Taksim Gezi Parkı'na geldi.

BDPli Kürkçüden Gezi Parkına destek
05 Haziran 2013 Çarşamba 20:02 tarihinde eklendi.

Grupla birlikte Taksim Gezi Parkı'na gelen BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü burada alkışlarla karşılandı. Gezi Parkı'yla ilgili soru üzerine Kürkçü, "Direnişin meyveleri kendini göstermeye başladı. Dün ve bugün yapılan görüşmelerin taleplerimizin çok büyük meşruiyet kazandığını ortaya koyduğunu görüyoruz.

Hükümetin ve yerel yönetimlerin bununla ilgili önlemlerini görmek istiyoruz. Herhangi bir somut kazanım olmadan bu Taksim'i terk etmemeye herkes çok kararlı başka kentlerde de bu böyle. Ümit ediyorum ki ben Türkiye'yi yönetenler sadece mesajı almakla yetinmemişlerdir.

Aynı zamanda mesajın gereğini de yapacaklardır. Tabi bunun başında şuan gözaltında olanların serbest bırakılması var. Taksim direnişinin asıl kaynağı olan Gezi Parkı tartışmasının buradaki direnişçilerin önerileri doğrultusunda yeniden ele alınması meselesi var.

Elbette uygulanan bu büyük polis zulmünün gerisinde duran aklın sahiplerinin hem İstanbul hem Ankara hem Antakya ve Dersim Valilerinin görevden alınması talepleri var. Bütün bu taleplerin bir karşılığının görülmesine kadar bu Gezi'de herkes bulunduğu yeri korumaya devam edecek.

Halkın parkında halk kalmaya devam edecek" diye konuştu. Öte yandan Halkların Demokrasi Kongresi'nin saat 18.30'da Galatasaray Lisesi'nden, Taksim Meydanı'na yapacağı yürüyüşe BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de katılacağı belirtildi.


DHA