BDP'li Sarıyıldız'ın tahliyesine ret

Diyarbakır'da görülen ve aralarında BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da yer aldığı 12 tutuklu sanığın yargılandığı Şırnak KCK davasına devam edildi.

BDPli Sarıyıldızın tahliyesine ret
29 Ağustos 2013 Perşembe 19:21 tarihinde eklendi.
Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada haklarında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Faysal Sarıyıldız ve Halil İrmez ile Süleyman Şavluk hazır bulundu. Savcı önceki duruşmada sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, tüm sanıkların, 'Suçun vasıf ve mahiyeti', 'Gizli tanık ifadeleri', 'Kuvvetli suç delilleri' ve 'Delilleri karartma ve kaçma şüphesi' bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.
 
Buna karşı savunma yapan tutuklu sanıklardan Faysal Sarıyıldız, bu davayla ilgili olarak avukatlarının bugüne kadar hukuki ve ayrıntılı bir şekilde savunma yaptığını, davada tahliyeye ilişkin verilecek karara artık inancının kalmadığını söyledi.

Sarıyıldız, "Yaklaşık 5 yıldır bu dosyada yer alan delillere ilişkin savunma yapıyoruz. Ancak bu davayı yürüten mahkemenin verdiği kararlar politiktir. Mahkemenin kararlarını verirken dikkatli davranmalıdır. Mahkeme heyeti bu tür davalarda kararını verirken geniş bir perspektif ile düşünerek kararlarını vermeyi talep ediyorum" dedi.
 
Faysal Sarıyıldız'ın avukatı Mesut Beştaş ise "Müvekkillim için istenilen ceza örgüt üyeliğindendir. Bu suçtan dolayı hakkında ceza verilse bile kendisinin tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alındığında neredeyse verilecek cezanın infazını çekmiş durumdadır" diyerek tahliye talebinde bulundu.
 
Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya verdiği kısa bir aranın ardından, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

DHA