BDP'li Uras sert konuştu

Uras, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

BDPli Uras sert konuştu
23 Şubat 2011 Çarşamba 13:31 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.

 

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'in 12 Eylül mağduriyetleriyle ilgili somut adım atmasının mümkün olduğunu belirterek, "Hukuku ortadan kaldıran darbecilere karşı hukuku uygulamak neden bu kadar zor, anlamak mümkün değil" dedi.
 
Uras, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül rejiminin tasfiyesi ve demokratikleşme konusunda beraberindeki sivil toplum örgütlerinin iradelerini beyan ettiklerini ve Meclis'te somut adımlar atılmasını istediklerini kaydetti.
 
Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanması için yapılan başvuruların 6. ayına girdiği anımsatan Uras, "Darbe hukuku ve darbe kültürünü aşmada Meclis'in çok önemli sorumlulukları olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Cesur hakim ve savcılara ihtiyaç olduğunu söyleyen Uras, "Meclis'in 12 Eylül mağduriyetleriyle ilgili somut adım atması pekala mümkün. Hukuku ortadan kaldıran darbecilere karşı hukuku uygulamak neden bu kadar zor, anlamak mümkün değil" ifadesini kullandı.
 
Uras, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, "AK Parti'ye geçeceği" yönünde iddiaların gündeme geldiğini belirtmesi üzerine, bunu yalanladı. Uras, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, barışın temin edilmesi açısından somut adımlar atılması gerektiğine yönelik görüşlerini ifade ettiklerini aktardı.
 
Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Nejat Kangal da referandum öncesi bir bir raflardan indirilen dosyaların, yeniden sessiz sedasız eski tozlu raflara konulduğunu savunarak, "Darbe suçu, Meclis'in varlığına karşı da işlendiğinden bu suçu işleyenlerle hesaplaşmak Meclis'in ertelenemez sorumluluklarından biridir" dedi.
 
Kangal, yapılmasını istediklerini düzenlemelere de değinerek, "Kenan Evren, Cemal Gürsel ve Cevdet Sunay'ın Cumhurbaşkanlığı unvanı geri alınmalıdır. Darbecilerin servetleri açıklanmalı, mal varlıklarına el konulmalı, emekli maaşları kesilmeli ve bu kalemler kurulacak fona aktarılmalıdır" diye konuştu. 
 
Yeni bir anayasa yapılması gerektiğini söyleyen Kangal, referandumda hangi yönde oy kullandığının sorulması üzerine, bireysel olarak referandumu boykot ettiğini söyledi.