BDP'li Yıldız'a 'bira ihracı'

Bodrum'da tatilde bira içerken gizlice çekilmiş fotoğrafları basına yansıyan BDP'li Bengi Yıldız'ın partiden ihracı gündemde

BDPli Yıldıza bira ihracı
04 Eylül 2011 Pazar 11:47 tarihinde eklendi, 1.332 kez okundu.

 

TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik operasyonların sürdüğü dönemde Bodrum'da tatilde, bir kadın arkadaşıyla bira içerken gizlice çekilmiş fotoğrafları basına yansıyan BDP'li Bengi Yıldız'ın partiden ihracı gündemde. Konu, bugün yapılacak 2. Olağan Genel Kurul'un ardından tartışılacak. 
 
Yıldız’ın fotoğraflarının ardından BDP Genel Merkezi ve teşkilatlara çok sayıda telefon geldiği ve en çok tepkinin “ramazan ayında bira içtiği” gerekçesiyle gösterildiği belirtildi. Yıldız’ın ihraç edilmesi yönünde görüşlerin yoğun olduğu ve partinin Kadın Meclisi’nin de bu yönde görüş belirttiği kaydedildi. 
 
BDP’nin bugün ‘Demokratik Özerklik ile Demokratik Cumhuriyeti Selamlıyoruz’ sloganıyla yapılacak 2. Olağan Büyük Kongresi’nde ise 1174 delege 80 asil, 40 yedek parti meclisi üyesini seçecek. Seçimde çarşaf liste hazırlanacak. Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak yeniden eşbaşkanlık görevine getirilecek.
 
Genel başkanlık için aday olan eski DTP Kars İl Başkanı ve eski Milletvekili Mahmut Alınak ise “Genel merkez barikatını aşamadığı” gerekçesiyle sitem dolu bir açıklamayla çekildi. Alınak, ‘bu siyaset anlayışıyla’ genel başkanlığa aday olmak istemediğini belirtti. 

Radikal