BDP'liler, Suriye'deki Kürtler için yürüdü

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde BDP'li 200 kadın, akşam saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

BDPliler, Suriyedeki Kürtler için yürüdü
29 Ağustos 2013 Perşembe 21:47 tarihinde eklendi.
Ellerinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça dövizler taşıyan ve Öcalan lehine slogan atan kalabalık, polisin önlem aldığı Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yürüyüşlerini sonlandırdı. 'Sınırda sınırsız AKP zulmü', 'AKP Mısır'da demokrat, Rojava'da katliamcı', 'AKP'nin İslamı Rojava'da tükendi' yazılı dövizleri taşıyan kalabalık adına DÖKH Üyesi Sibel Sütpak, açıklama yaptı.

Sütpak, "İslam kelime olarak da, öz olarak da barış anlamına gelmektedir. Ancak bugün Ortadoğu'da İslam adına yapılanlar İslam'ın özünden çok uzak kalmaktadır. Yine biliyoruz ki; İslam'da kadınların katledilmesi, sokak ortasında tecavüze uğraması, boyunlarının ortaçağ döneminden kalma yöntemlerle vurulması kesinlikle yer almamaktadır.

Bu, esasında hiçbir dini inancın gereği de olmamaktadır. Ancak kapitalist sistemin kendi hegemonyasını ve egemenliğini sağlamak için hiçbir vahşetten çekinmediği ve her yöntemi kendine hak gördüğünü bugün yaşananlar ile bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Yıllarca kalbi Kuzey Kürdistan için atan halkımızın, buradan örgütlendirilen çeteler tarafından katliam ve kırımlara uğratılması biz Kürt kadınlarının asla kabul etmeyeceği bir durumdur.

Rojava devrimini sahiplenmenin zamanı olduğunu ve bu katliam ve kırımlara 'Dur' demenin zamanının çoktan gelip, geçtiğini tüm halkımız ve bizler dile getirmekteyiz. AKP hükümetinin Rojava üzerinde yürüttüğü kirli politikalar ve hesaplarının boşa çıkarılmasının Rojava'yı sahiplenme ile gerçekleşeceğini herkes bilmeli ve buna yönelik eylemlilikler içerisinde olmalıdır. AKP'nin açlıkla terbiye etme politikasına son vermesi ve Rojava'daki halkımıza ulaştıracağımız yardımların yerine ulaşabilmesi için bir an önce sınır kapılarını açması gerekiyor. Bu temelde tüm halkımızın daha duyarlı ve sorumlu davranmasını istiyoruz" dedi.
 
Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

DHA