BDP'lilerden oturma eylemi

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasına güvenlik amaçlı örülen duvarı protesto eden BDP'liler ilçede oturma eylemi başlattı.

BDPlilerden oturma eylemi
13 Kasım 2013 Çarşamba 17:04 tarihinde eklendi.
Nusaybin ile Kamışlı arasında güvenlik amaçlı yapılan duvarı protesto etmek için Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan, 9 gün süren açlık grevi yapmış, BDP Eşbakanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı mitingle duvar protesto edilmişti. Demirtaş'ın yapımının durdurulduğunu açıkladığı duvarın yeniden yapımının sürmesi üzerine BDP'liler eylem kararı aldı.
 
Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 BDP'li burada oturma eylemi başlattı. BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, örülen duvarın 1 metre 20 santim yüksekliğinde olduğunu, üzerine de dikenli tel çekileceğini belirterek, şöyle dedi:
 
"Ne devlet ne de hükümet yetkilileri duvar hakkında herhangi bir açıklama yapmıyor. Hükümet bize duvar yapılmayacağını söylemişti. Ama biz ölüm orucu eylemimizi bitirdikten sonra duvar yapımına yeniden başlandı. Hükümet neden sözünü tutmuyor?
 
Duvar sadece Kürtler'in değil Ermeni, Süryani, Ezidi ve Arap halklarının arasına örülüyor. Devletin iki yüzlüğünü ortaya çıkardık ve AKP'nin maskesini de Nusaybin'de düşürdük. Hükümet geri adım atsın ve bu utançtan bir an önce kurtulsun."
 
Hükümet yetkilileri tarafından duvarın durdurulmasına ilişkin resmi açıklama yapana kadar süresiz oturma eyleminde olacaklarını belirten Kaymaz, duvarın durdurulmadığı takdirde ise daha radikal eylemler yapacakları söyledi.

DHA