BDP'nin adaylarını Kandil belirlemiş

Ele geçirilen dokümanlara göre, BDP ve Kandil arasında sıkı bir irtibat var. KCK'nın 12 Haziran seçimleri arifesinde BDP'li adayları belirlemede çok aktif bir rol oynadığı belirtiliyor.

BDPnin adaylarını Kandil belirlemiş
10 Kasım 2011 Perşembe 09:13 tarihinde eklendi.

 

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin, BDP tarafından 12 Haziran seçimleri öncesi yeniden bağımsız aday adayı gösterilmesinden sonra gerek parti içi gerek ilçe teşkilatı içinde oluşan çatlak, ele geçirilen KCK belgelerini doğrular nitelikte.
 
Zira ele geçirilen dokümanlara göre, BDP ve Kandil arasında sıkı bir irtibat var. KCK'nın 12 Haziran seçimleri arifesinde BDP'li adayları belirlemede çok aktif bir rol oynadığı belirtiliyor.
 
12 Haziran seçimleri öncesi BDP'nin, İbrahim Binici'nin ikinci kez adaylığını açıklamasından sonra, BDP Şanlıurfa ve Suruç ilçe teşkilatının, Binici'nin yeniden aday gösterilmesine tepki verdikleri ve parti içi huzursuzluğun yükseldiği iddia edilmişti. Elde edilen belgelere göre, BDP Suruç ilçe teşkilatı, 12 Haziran seçimleri öncesi halen KCK davasından tutuklu Belediye Başkanı Ethem Şahin'i bağımsız milletvekilliği adaylığına belirlediği, fakat Kandil'den gelen seçim talimatları doğrultusunda Ethem Şahin'den vazgeçmek zorunda bırakıldığı belirtiliyor. Elde edilen KCK e-posta yazışmalarında şu ifadeler yer alıyor: "Urfa ve Van gibi yerlerin üzerinde iyi durmalısınız. Kimse oy kaydırması yapmamalıdır. Aynı şekilde Ş. Elçi, İ.Binici üzerinde de durulmalıdır. Herhangi bir biçimde kayma yapılmasının AKP'ye hizmet edeceği açıktır. Suruç'ta 'İbrahim Binici için çalışmalıyız. İbrahim Ayhan'a çalışırız.' diyenler kimdir? Ya ikna olurlar ya da görevden alınırlar. Kimse oy kaydırması yapmasın."
 
BDP Suruç teşkilatı, Binici'ye destek vermek amacıyla Cumhuriyet Mahallesi'nde gece mitingi düzenlemişti. Mitingte KCK davasından tutuklu Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin'in akrabaları, Binici'nin seçim aracını taşlamıştı.