Bebeğinin kalp atışları izledi

Dünyada kadavradan ilk kez rahim nakli yapılan Derya Sert’in 6 haftalık hamile olduğu ve bebeğin kalp atışlarının görülebildiği belirtildi.

Bebeğinin kalp atışları izledi
29 Nisan 2013 Pazartesi 13:05 tarihinde eklendi, 1.166 kez okundu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, 8 Ağustos 2011’de kadavradan dünyada ilk rahim nakli yapılan Derya Sert’in hamilelik süreci başarılı şekilde ilerliyor. 31 Mart’ta embriyo transferi yapılan ve hamile olduğu açıklanan Derya Sert'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yapılan son tetkiklerinde, 6 haftalık hamile olduğu belirtilen Derya Sert’in, ultrasonla yapılan kontrollerde bebeğin kalp atışları tespit edildi. 

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Dünyanın ilk rahim nakli yapılan hastası Derya Sert’in, önceki açıklamamızda erken gebelik bulgularının olumlu olduğu belirtilmişti. Bugün itibariyle Derya Sert’in 6 haftalık gebeliği mevcuttur ve embriyonun (bebek) kalp atışları izlenmektedir. Dünyada ilk kez gerçekleşen bu gebelik için çok önemli bir aşama olduğunu mutlulukla belirtmek isteriz.” dedi. Ünal, konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirmeye devam edileceğini söyledi.
 
Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe de Derya Sert’in hamilelik sürecinin umduklarından daha iyi devam ettiğini söyledi. Her şeyin yolunda gitmesi durumunda bebeğin dünyaya geleceğini belirten Rektör Kurtcephe, “İnşallah her şey yolunda giderse bu güzel bebeği Türk milleti adına sevme fırsatını kullanacağız. 29 Nisan itibariyle hekimlerimizin yaptığı çalışmalar bizi çok mutlu etti. Bebeğin kalp atışlarını görüntü ile izleme şansını kullanmış olduk. Bu bizi ve hekimlerimizi, tarihte ilk olan bu süreç başarıya giderek bizi mutlu etti.” diye konuştu.
 
Öte yandan, Derya Sert’in ultrasonla yapılan muayenesinin görüntüleri basınla paylaşıldı. Görüntülerde, Sert’in mutlu olduğu ve bebeğin ultrason görüntülerinin olduğu görülüyor.

CİHAN