"Bebek gibi hayata gözlerimi açtım"

Rüzgar Erkoçlar T24.com’daki ilk yazısında cinsiyet değiştirmesini anlattı. Kendi gibi olanların sıfırdan bebek gibi hayata gözlerini açtığını belirten Erkoçlar engellerin olmadığı bir hayat istediğini söyledi

Bebek gibi hayata gözlerimi açtım
22 Temmuz 2014 Salı 10:02 tarihinde eklendi.
Ameliyatla cinsiyet değiştiren Rüzgar Erkoçlar, bağımsız internet gazetesi T24.com’a yazmaya başladı. Her hafta yazı yazacak olan Erkoçlar, ilk yazısında cinsiyet değiştirmesini kaleme aldı. Erkoçlar, “Tanrı’nın ‘normal’ yaratmadığını düşündüğümüz her şeyi ötekileştiriyoruz” başlıklı yazısında herkesin içimizde bir bütün olduğunu savundu.
 
‘Empati kurmalıyız’
Erkoçlar satılarında, “Aslında dışladığımız, ötekileştirdiklerimiz de biziz. Belki o kadar cesaretimiz olmadığı için olamadığımız parçalarımızız. Bence insanlar biraz da olsa empati kurmalı dünyadaki her olayla. Başka bir insanın hissettiği, aslında siz de olabilirsiniz. Ama bizimle uyumlu olmayanları hemen iteliyoruz. Bir durumu illaki ailemiz, yakınımız veya kendimiz mi deneyimlemeliyiz... Hayır. Empati kurmak için yetiştirilme tarzımızdan, aile yapımızdan ve küçüklükten beynimize yüklenen kodlardan, tabulardan bağımsız bakabilmeliyiz hayata. Olan bir şeyi yadırgayamayız, görmezden gelemeyiz” cümlelerine yer verdi.
 
Engelsiz hayat
 
Cinsiyeti belirlemede beynin önemli bir faktör oynadığını ifade eden Erkoçlar, yazısında 1965’de ikiz olarak doğan Reimer kardeşlerin hikâyesine de yer verdi.
 
Yaşıtlarının geleceklerini kurmaya başlarken, kendi gibi olanların sıfırdan bebek gibi hayata gözlerini açtığını belirten Erkoçlar, daha rahat nefes alabileceği ve engellerin olmadığı bir hayat istediğini dile getirdi.
 
‘Biz her rengiz’
Erkoçlar satırlarında, “Belki insanlar kızdı LGBT aktivisti olmadığım, yürüyüşlerde en önde pankart taşımadığım ya da trans gruplarına üyeliklerim olmadığı için. Bir şeyin, tek bir şeyin parçası olarak hissetmiyorum.
Çünkü bence bu da ötekileştirmek olur. Ben hayatımı sadece buyum diye yaşayamam ki. Sadece özgürlüğümün peşinden gittim. Biliyorum ne yanlışız, ne de yalnız. Hiçbirimiz, başkalarının bizim için istedikleri hayatları yaşamak için bu hayata gelmedik. Çekin mahmuzlarınızı üzerimizden. Biz her rengiz, her sesiz” dedi.