Bebek hayalleri 18 yıl sonra 'tüp bebekle' gerçek oldu

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Küllüce köyünde ikamet eden ve küçük yaşlarda geçirdiği apandis ameliyatı sonrası oluşan apse sonucu yumurtalığı ve tüpleri alınması nedeniyle çocuk sahibi olamayan N.T’nin annelik hayali yapılan tüp bebek tedavisiyle gerçekleşti.

Bebek hayalleri 18 yıl sonra tüp bebekle gerçek oldu
08 Eylül 2013 Pazar 14:17 tarihinde eklendi.

Küllüce köyünde 18 yıllık evli olan 35 yaşındaki N.T ve 38 yaşındaki O.T. çiftinin bebek hayali, 18 yıl aradan sonra tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi oldu. Eşi O.T ile birlikte zor günler geçiren ve birçok ildeki hastanelere başvurmaların karşın olumlu bir sonuç alamayan N.T. son olarak geçen yıl Bitlis’in Tatvan ilçesinde hizmet veren Özel Tatvan Can Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Ekber Şahin’e başvurdu. Opr. Dr. Ali Ekber Şahin’in kendilerine olumlu haber vermesi üzerine burada tedaviye başlayan çift başarılı geçen tedavinin ardından hamile kalarak 9 ayın sonunda sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. 18 yıl boyunca çocuk sahibi olamadıklarını bu yüzden gezmedikleri doktor kalmadığını ancak buna rağmen yine olumlu bir sonuç alamadıklarını belirten baba O.T., tüm umutlarının tükenmeye başladığı 18 yılın sonunda baba olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

    Kendilerine bu mutluluğu yaşatan Allah’a şükür ettiğini ifade eden O.T., ayrıca doktorları Opr. Dr. Şahin’e de teşekkür etti. Anne N.T ise çocuklarına Selahattin ismini verdiklerini ve çocuklarının bundan sonra yaşam kaynakları olacağını dile getirdi.

    Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Ekber Şahin ise T. çiftinin geçen yıl kendilerine başvurduğunu ve böylece Anne N.T’ye tüp bebek tedavisini başlattıklarını anlattı. Anne N.T.’nin Küçük yaşlarda geçirdiği apandis ameliyatı sonrası oluşan apse sonucu yumurtalığı ve tüpleri alınması nedeniyle 18 yıldır çocuk sahibi olamadığını vurgulayan Şahin, “Hastamız 18 yıllık evliliği boyunca gebe kalamamış. Bize başvurdular. Bize başvurduktan sonra hastaya tüp bebek tedavisi başlattık. Hastanın tedavisinin ardından hastamız 2 kilo 600 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Hastamızda bebeğimizde gayet sağlıklı her hangi bir sıkıntı yaşanmadı.” diye konuştu.

    Son yıllarda gelişen yeni teknolojilerle tüp bebek tedavileriyle birçok hastanın bebek sahibi olduğuna dikkat çeken Şahin, değişik sebeplerle çocuk sahibi olamayan çiftlerin çocuk sahibi olabilmek için bu yöntemlere başvurmalarını önerdiklerini sözlerine ekledi.


CİHAN