"Bedel ödemeye hazırız"

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Faik Öztrak ve Yakup Akkaya, cumartesi günü Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı 'Trakya Tarım Mitingi' ile ilgili partilileri bilgilendirmeye geldi.

Bedel ödemeye hazırız
26 Eylül 2013 Perşembe 19:20 tarihinde eklendi.
Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Başbakan herkesi sindirebilir, korkutabilir. Unutma başbakan, eğer bu konuda senin gibi numaradan beyaz gömlek giydim, kefen giydim gibi kefen de giymeyiz. Bedel ödenecekse demokrasi için, özgürlük için bedel ödemeye hazırız. Sen herkesi korkutabilirsin ama bizi asla korkutamazsın" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Faik Öztrak ve Yakup Akkaya, cumartesi günü Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı 'Trakya Tarım Mitingi' ile ilgili partilileri bilgilendirmeye geldi. Burada partililere seslenen ve Başbakan Erdoğan ile hükümeti eleştiren Gürsel Tekin, şunları söyledi:
 
"Her insan sürçülisan edebilir. Her insan yanlış cümleler kullanabilir. Başbakanın kullanmış olduğu cümleleri herhangi bir başka ülkede kullanılsa o başbakanı tutuklarlar. Ruh hali yerinde değildir. ya dava açarlar, ya da tutuklarlar.

Balkona çıkacaksın 76 milyon insanın güvencesiyim diyeceksin, sonra çıkacaksın kendi partililerine, gençlik kollarının bir toplantısında 'Yakıp yıkanların karşısında siz de pısırık durmayacaksınız' diyeceksin. Devleti yöneten bir başbakanın bu cümleleri kullanması doğrusu hepimiz ürpertiyor."
 
Çiftçinin zor durumda olduğunu belirten Gürsel Tekin, hükümetin Suriye için 2.5 milyar dolar harcadığını, çiftçiye gelince para vermediğini öne sürdü. Tekin şunları söyledi:
 
"Ayçiçeği üreticisine ne kadar para verilecekti. 137 milyon dolar. Ne olduğu belli olmayan bir kirli savaşın parçası olup 2.5 milyar doları nereden veriyorsun bu desteği. 2.5 milyar doları sen kendi yurttaşına vermeyeceksin, ama 137 milyon doları sen yurttaşına çok göreceksin.

İşte sizlerden alarak o kirli savaşın bir parçası oluyorlar. Bu bilinen 2.5 milyar dolar. Önümüzdeki günlerde bu kirli savaş için ne kadar para aktaracağımızı bizde bilmiyoruz. Ne yazık ki kendiside bilmiyor."

DHA