Bedeli 10 lira

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kedi Evine sahipleri tarafından dışarıdan getirilen 'kızgın' dişi Van kedileri günlük 10 TL karşılığında koruma altındaki damızlık erkek Van kedileri ile çiftleştiriliyor.

Bedeli 10 lira
16 Mart 2014 Pazar 13:23 tarihinde eklendi.
Mart ayı ile birlikte Van Kedi evinde koruma altında bulunan 60 dişi ve 40 erkek kedi, 'kızgınlık dönemine' girince hazırlanan özel odalarda çiftleştirilmeye başlandı. Bu dönemde özel beslenen ve her türlü bakımları itina ile yapılan kediler, 15 gün süreyle odalarda çiftleştiriliyor. 
 
KEDİ EVİNDE YENİ UYGULAMA 
 
Koruma altına alınan Van kedilerinin dışında Türkiye'nin çeşitli illerinde ve Van'da evlerde beslenen Van kedilerine de yeni bir uygulamayla çiftleşme hizmeti veriliyor. Telefonla dışardan gelen talepleri kabul ettiklerini belirten Van kedisi Araştırma ve Uygulama Müdürlüğü yetkilileri, dışarıdan getirilecek ve 'kızgınlık dönemine' giren dişi Van kedilerini de damızlık erkek Van kedileriyle çiftleştirileceğini söyledi. Dışardaki Van kedilerinin neslinin de sürdürülmesi için böyle bir uygulama yaptıklarını söyleyen Van Kedi Evi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, şöyle dedi:
 
"Dışarıdan getirilen dişi Van kedilerini, ilk 3 gün kedi evinde ücretsiz konaklatıp bakımı yapılıyor. Sonraki günlerde özel odalara alınan kediler, günlüğü 10 TL karşılığında damızlık saf erkek Van kedileri ile çiftleştiriliyor. 10 TL'yi biz bakım hizmetinin karşılığı olarak alıyoruz. Tüm Van kedisi sahiplerinin daha saf ve kaliteli yavru elde edebilmeleri için kedilerini bizim damızlık erkek kedilerimizle çiftleştirilmesini öneriyoruz."