Bedelli askerlik için son 5 gün

Bedelli askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren kanundan yararlanmak için yapılacak başvurular 15 Haziran Cuma günü sona eriyor.

Bedelli askerlik için son 5 gün
11 Haziran 2012 Pazartesi 11:49 tarihinde eklendi, 2.160 kez okundu.

 

Bedelli askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren, Askerlik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un sağladığı haklardan yararlanmak yapılacak başvurular 15 Haziran Cuma günü sona eriyor.
 
Bedelli askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren kanunun sağladığı haklardan yararlanmak için 45 bin 500 kişi başvuruda bulundu.
 
31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün alanların, 30 bin TL ödemelerini öngören düzenleme çerçevesinde, toplam 945 bin 400 TL ödeme yapıldı.
 
Düzenleme ile kanunun yürürlüğe girdiği tarihte (14 Aralık) fiili askerlik hizmetine başlamayan ve 30 yaşından gün alanlar, 30 bin TL ödemeleri halinde, temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyorlar.
 
Kanun, başvuruda bulunanlara, bu bedeli; başvuru sırasında defaten, yarısını başvuru sırasında, diğer yarısını ise başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde (15 Haziran'a kadar) ödeme imkanı sağlıyor.
 
Bu uygulama kapsamında elde edilecek gelir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankasında açılacak özel hesaba yatırılabiliyor.
 
Özel hesapta toplanan gelir, şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, jandarma ve sahil güvenlik komutanlıkları dahil TSK'ya mensup vazife malulleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılacak.