Beden eğitimi öğrencilerinden kan bağışı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencileri, her bağışın bir hayat kurtardığı bilinciyle kan bağışı yaptı

Beden eğitimi öğrencilerinden kan bağışı
18 Ağustos 2014 Pazartesi 11:41 tarihinde eklendi.

Öğrenciler, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenay Koparan Şahin önderliğinde düzenledikleri “Bir damla bin umut” organizasyonuyla UÜ Tıp Fakültesi Dr. Raşit Durusoy Kan Merkezi’nde kan bağışında bulundu.

Kan Merkezi yetkilileri, öğrencilerin bu bağışlarıyla, hastaların kan gereksinimlerinin karşılanmasında çok değerli bir kaktı sağladıklarına dikkat çekti.

Öğrencilere duyarlı davranışları için teşekkür eden Kan Merkezi Yetkilileri, “Ülkemizde ne yazık ki gönüllü ve düzenli kan bağışlamanın önemi anlaşılabilmiş değil. Bu nedenle de kana ihtiyacı olan hastalarımız zaman zaman büyük sıkıntılar yaşayabiliyor. Büyük ve donanımlı bir sağlık kurumu olan üniversite hastanemizde de kan gereksinimi, kalıcı bir çözüm bulmakta zorlandığımız önemli bir sorun. Unutulmamalı ki kan acil değil sürekli bir gereksinim ve hastalarımızın her an kana ihtiyaçları var. Bu organizasyonu hastalarımızın kan gereksinimlerinin karşılanmasında çok değerli bir kaktı sağlamıştır. Kendilerine hastalarımız adına sonsuz teşekkürler sunuyoruz. Bu fedakârlık ve sorumluluk duygusunun üniversitemizdeki tüm bölümlere örnek olarak yaygınlaşmasını gönülden diliyoruz” şeklinde konuştu.


CİHAN