Bedri Baykam davası, karar için ertelendi

Ressam Bedri Baykam ile sekreteri Tuba Kurtulmuş'un Akatlar Kültür Merkezi çıkışında bıçaklanmasına ilişkin dava dosyası, duruşma savcısı değişikliği nedeniyle son incelemesini yapması için savcıya gönderildi.

Bedri Baykam davası, karar için ertelendi
28 Ağustos 2013 Çarşamba 14:47 tarihinde eklendi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs etmek'le suçlanan ve 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Mehmet Çeliker, müşteki Bedri Baykam ve taraf avukatları katıldı.

Şikayetçi Bedri Baykam, saldırının şahsına değil siyasi düşüncesine yönelik olduğunu iddia ederek, "Sanığın tek başına bu eylemi yaptığını düşünmüyorum. Bir terör eylemi söz konusudur. Saldırının temsil ettiğim siyasal düşünceye karşı yapıldığını düşünüyorum çünkü daha öncede çalıştığım Cumhuriyet Gazetesi yazarları olan Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'nun öldürülme gerekçeleri ile beni öldürmeye çalışma gerekçeleri aynıdır. Sanık hiçbir şekilde pişmanlık duymamıştır. Sanığın en üst sınırdan hakettiği cezayı almasını talep ediyorum." dedi.

Sanık ve şikayetçi avukatlarının beyanlarını da alan Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, duruşma savcısının değiştiğini belirterek son incelemesi yapması için dava dosyasının savcı Aydın Boztaş'a gönderilmesine karar verdi. Tutuklu sanık Mehmet Çeliker'in tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı ertelendi. Önümüzdeki duruşma karar verilmesi bekleniyor.

İddianamede tutuklu sanık Mehmet Çeliker’in, Bedri Baykam ve asistanı Tuba Kurtulmuş’u tasarlayarak öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle 26 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


CİHAN