Behçet Oktay dosyası açılıyor

Behçet Oktay’ın ölümüyle ilgili soruşturmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “takipsizlik” kararı, ailenin itirazı üzerine Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Behçet Oktay dosyası açılıyor
28 Ocak 2011 Cuma 08:34 tarihinde eklendi.

 

İki yıl önce Ankara’nın Dikmen semtinde kendi silahı ile intihar ettiği ileri sürülen Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümüyle ilgili soruşturmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “takipsizlik” kararı, ailenin itirazı üzerine Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Mahkeme, Prof. Dr. Özdemir Kolusayın’ın inceleme raporu ile Oktay’ın ölümü sırasında yanında bulunan tek tanığın ifadelerindeki “çelişkiler”i tespit etti. Mahkeme, “Behçet Oktay’ın ölümünün intihar olarak kabul edilmesinin pek mümkün olmadığı anlaşılmıştır” diyerek dava açılması istemiyle dosyayı Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
 
İHBAR MEKTUBU: ÖLDÜRÜLDÜ
Mahkeme Başkanı Hâkim Osman Kaçmaz kararında, “Ölüm anında kandaki alkol miktarının kişinin direncini yok edecek derecede çok yüksek olması nedeniyle Behçet Oktay’ın ölümünün intihar olarak kabul edilmesinin pek mümkün olmadığı” yönündeki bilimsel rapora da yer verdi. Kararda, önceki ifadelere ve ihbar mektubuna da yer veren Kaçmaz, “takipsizlik” kararının kaldırılmasını istedi. “İntihar” diye kapatılan dosyanın açılması bekleniyor.
 
Behçet Oktay’ın avukatı Ülkü Gedikli tarafından mahkemeye sunulan mektupta olayı gördüğünü söyleyen kişi, “Arabadan dört kişi indi. Arkada iki kişinin arasında baygın biri vardı. O perişan kişi, bir ara direnmeye kalkışınca, arabanın sağ tarafında bir arbede” çıktı” diyerek, Oktay’ın öldürüldüğünü savunmuştu. 

Habertürk