Behzat Ç.'ye yaş sınırı

Sinema eleştirmenlerinin tam not verdiği “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” filmine Kültür Bakanlığı Denetleme Kurulu 13+ yaş sınırı getirilmesine karar verdi

Behzat Ç.ye yaş sınırı
25 Ekim 2011 Salı 08:34 tarihinde eklendi.

 

“Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” dizisinin merakla beklenen filmi “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm”, 28 Ekim’de 245 kopyayla gösterime girecek.

Filmin basın gösterimi dün Şişli Movieplex Sinemaları’nda yapıldı. Emrah Serbes’in “Son Hafriyat” romanından sinemaya uyarlanan filmdeki performansıyla Erdal Beşikçioğlu, önceki hafta Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nün de sahibi olmuştu. Bir ekran fenomenine dönüşen dizide bip’lenen küfürler filmde bolca kullanılıyor. Bu nedenle filme gelecek yaş sınırı merak konusu oldu. Altın Portakal Film Festivali sırasında 18+ yaş sınırı konulduğu söylentilerine tepki gösteren yönetmen Serdar Akar en fazla 13+ yaş sınırı beklediklerini açıklamıştı. Kopyası Kültür Bakanlığı Denetleme Kurulu’na gönderilen filme yönetmenin beklediği gibi 13+ yaş sınırı getirildi. Film sinema eleştirmenlerinden de tam not aldı.
 
Nil Kural: Politik açıdan da sağlam
Film Türkiye’de iyi örneklerine rastlayamadığımız bir tür olan polisiyenin eli yüzü düzgün bir örneği... Karakterler, olayların gelişimi ve espriler iyi ayarlanmış. Filmin Emrah Serbes’in “Son Hafriyat” adlı romanından Serbes tarafından uyarlanan senaryosunun polisiye komplosunun arka planı da politik açıdan sağlam.
 
Atilla Dorsay: Hayranları hedeflemişler
Diziyi hiç bilmiyorum. Onun için filme bakir bir gözle gittim. Kendine özgü bir mizahı var ama benim anladığım polisiye sinemayla pek ilişkisi yok. Sanıyorum polisiye meraklısından ve genel bir seyirciden çok dizinin hayranları hedef alınmış. O açıdan başarılı olabilir ama benim tarzım değil. Küfürler çok da rahatsız etmedi. Çünkü “Gemide” filminden beri, aşağı yukarı 10-15 senedir filmlerde küfür kullanılıyor.

Uğur Vardan: Başarılı bir iş
Emrah Serbes’in, yönetmen Akar’la kaleme aldığı senaryo akıp gidiyor. Karakterler, Songül adlı bir kadın polisin eklenmesiyle aynen filme aktarılırken, zekice göndermeler, politik dokunuşlar, her biri son derece ‘takıntılı’ Behzat Ç. ve ‘tayfası’ derken, 108 dakika nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Bu topraklarda aksiyonu en iyi çekecek isimlerin başında Serdar Akar gelir.
 
Alper Turgut: Dizinin devamı gibi
Film, dizinin devamı gibi olmuş. Buna bağımsız bir film demek mümkün değil. Onun dışında polisiye komedi türünde olan bu film beni eğlendirdi, güldürdü. Dizideki oyunculuk performansları filmden çok daha iyiydi. Küfür konusuna gelince de ben eski polis muhabiriyim, polisler çok kibar değillerdir. O yüzden filmdeki küfürler rahatsız etmedi.