Bekir Bozdağ Kırgısiztan'da

Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) VI. Dönem Toplantısı için ülkeye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edildi.

Bekir Bozdağ Kırgısiztanda
04 Nisan 2012 Çarşamba 19:10 tarihinde eklendi, 1.026 kez okundu.

Cumhurbakanlığından edinilen bilgiye göre, Bozdağ, kabulde, Almazbek Atambayev'e, Türkiye-Kırgızistan KEK VI. Dönem Toplantısı sonucu imzalanan protokol hakkında bilgi verdi. 
    
Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın, basına kapalı görüşmede, toplantının çok verimli geçtiğini, özellikle enerji, ulaşım, iletişim, tarım, kültür ve eğitim alanında iş birliği konularının ele alındığını aktardığı belirtildi. 
    
Bekir Bozdağ, Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov tarafından da kabul edildi. 
    
Babanov'un, KEK toplantısının başarılı geçmesinden dolayı Bozdağ'ı kutladığı, hükümet tarafından hazırlanan yatırım projelerine Türk iş adamlarının yakın ilgi göstermesini istediği ifade edildi. 
    
Bozdağ'ın da Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yakın dönemde 500 milyon dolara çıkarılması gerektiğini, bu yönde Türk hükümetinin Kırgızistan hükümetine her türlü desteği vereceğini dile getirdiği kaydedildi.