"Beklemediğimiz iki süreç yaşadık"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2013 yılında beklemedikleri iki süreç yaşadıklarını belirterek, bunlardan bir tanesinin Gezi olayları, ikincisinin ise 17 Aralık operasyonu olduğunu söyledi.

Beklemediğimiz iki süreç yaşadık
31 Aralık 2013 Salı 22:23 tarihinde eklendi.
 
2014 yılına saatler kala seçim bölgesine kısa bir ziyaret gerçekleştiren Müezzinoğlu, il merkezinde bulunan kahvehaneleri ve bir meyhaneyi ziyaret ederek vatandaşlara mutlu yıllar diledi. Gazimihal Mahallesi’ndeki bir kahvehaneyi ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine 2013 yılını değerlendiren Müezzinoğlu, 2013 yılının genel itibarla olumlu geçtiğini belirtti.
 
2013 yılında iki tane beklemedikleri bir süreci yaşadıklarını belirten Müezzinoğlu, bunlardan bir tanesinin Gezi olayları olduğunu ifade etti.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Gezi olaylarında ülkemizin istikrarı ile oynanmak isteyen bir oyun vardı. Ama milli irade, milletin seçtiği siyasi irade bu oyunu milletle beraber iyi okudu. Ve dik durarak gerekli dinamik kararları alarak, tavrını koyarak bu oynanmak istenen oyunu bozdu ve istikrarsızlığa müsaade etmedi. Ama bütün buna rağmen gerek bu istikrarsızlığı arzu ederek ülkede ekonomik dinamikleri sarsmak isteyenler yüzde 5’lerin altına inen faizleri o günlerde yüzde 9,10’lara çıkarmasını başardılar.” dedi. 
 
İktidarın bütün bu dinamikleri milletle beraber aştığını dile getiren Müezzinoğlu açıklamasını söyle sürdürdü: “Tam toparlayalım, ülkeyi yeniden 2023’e istikrarlı bir şekilde, gelişmiş dünya ülkeleri arasında ilk 10 ülke arasında yer alma projelerine dinamik bir şekilde devam ederken yine 17 Aralık operasyonunu sahnelediler. İçeriden ve dışarıdan oynanan bir oyun.

Bu oyunu millet yine gördü. İnanıyorum ki, milletle beraber milli iradenin hak ve hukuku yine korunarak istikrarsızlığa asla müsaade edilmeyecek. Ama bütün buna rağmen dövizin yükselmesi, borsanın düşmesi, faizin yükselmesi gibi milletin bedel ödediği bir süreci kısmen de olsa başarabildiler. Ama tabii ki, bu millet tarihi geçmişte çok ağır bedeller ödedi. Artık milletin kendisiyle oyun oynamak isteyenlere fırsat vermediği bir süreci, oyun oynamak isteyenlere de bedel ödeteceği ve herkesin mutlaka bunun bedelini ödeyeceği bir süreci yaşıyoruz. Millet adına, milletin iradesine, milletin hukukuna, milletin istikrarına oyun oynayanlar, tezgah kuranlar bunun bedelini er veya geç ağır bir şekilde ödeyecekler.”
 
Türkiye’de sandığın, hukuk devletinin, demokrasinin hakim olacağını söyleyen Müezzinoğlu, özetle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Egemenlik, kayıtsız, şartsız, milletindir” sözünün hakim olacağını kaydetti.
2014 yılının bu anlamda daha güçlü ve milli iradenin her geçen gün güçlendiği bir yıl olacağına inandığını vurgulayan Sağlık Bakanı, “Önümüzde iki tane seçim var. Bir 30 Mart’ta yerel seçimler. İnşallah milli iradenin güçlü dinamiklerini yerel seçimlerde vatandaş kendi vicdanının sesini dinleyerek kendisine en iyi hizmet edecekleri seçecek.

Sonra da Cumhuriyet tarihinde ilk defa millet kendi cumhurbaşkanını seçecek. Esas oynanmak istenen oyun bu 2014’teki yerel seçimler ve bu milletin kendi cumhurbaşkanını seçme iradesinin önüne set koyabilmek. Çünkü bunlar daha önce kapalı kapılar ardından planlayarak bu millete sunulan süreçler bitti. Artık millet kendi cumhurbaşkanını seçecek. İnşallah 2014, bu anlamda egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, demokrasinin hakim olduğu, hukuk devletinin güçlü olduğu bir süreci inşallah milletimizle birlikte yaşayacağız. Ben 2014’ün ülkemize, milletimize daha çok huzur, daha çok bereket, daha çok sağlık getirmesini diliyorum.” diye konuştu.
 
"İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLLERİNİ MİLLETE HAVALE EDİYORUZ"
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinden istifa eden milletvekillerin yolunun açık olmasını dileyerek onları millete havale ettiklerini kaydetti.
 
11 yıldan bu yana iktidarda olan tek bir siyasi parti olduklarını dile getiren Müezzinoğlu, “Kurulduğumuz günden bu yana milli irade ile veya bizim partimizle uğraşanların temel uğraşı alanlarından bir tanesi de partimizin birlik ve beraberliğini bozmak adına olmuştur.” dedi.
 
Geçen süre içerisinde bu anlamda çok denemelerin yapıldığını hatırlatan Müezzinoğlu, açıklamasını söyle tamamladı: “Bu denemelerde zaman zaman bir elin beş parmağını geçmeyecek fireleri sağladılar. Ama bütüne baktığınızda 11 yıllık bir iktidar. 364 milletvekili, 336 milletvekili, 326 milletvekili ile üç dönem Meclis'e gelmiş bir siyasi partiden yine sayılı üç beş arkadaşımız fire verebilir. Bunlar da bizim arkadaşlarımızdı. Bugüne kadar birlikte siyaset yaptık. AK Parti çatısı altında millet onlara rey verdi. Milletin AK Parti çatısı altında onlara verdikleri reye haksızlık yapmamalarını arzu ederdim."

CİHAN