Bel Fıtığı Problemleri ve Tedavisi

Fıtık eklem rahatsızlıkları, eklemlerin cildin altında şişlikler oluşturması, kemik ve kasların zedelenmesi olarak bilinir.

Bel Fıtığı Problemleri ve Tedavisi
05 Şubat 2016 Cuma 11:55 tarihinde eklendi, 1.229 kez okundu.

Fıtık eklem rahatsızlıkları, eklemlerin cildin altında şişlikler oluşturması, kemik ve kasların zedelenmesi olarak bilinir. Fıtık öncelikle ağrı ve sancılanma ile başlar. Aşırı şiddetli ağrılar fıtığa dönüşürler. Fıtık ağrıların en şiddetlisidir. İnsanın hareket etmesini zorlaştırır. Bel fıtığı ise fıtık rahatsızlıkları arasındaki en tehlikeli ve en zor olan rahatsızlıktır. Genelde erkeklerde görülen bel fıtığı nadiren de olsa kadınlarda da meydana gelir. Düzensiz yapılan spor faaliyetleri, ağır kaldırmalar, uygun olmayan yataklarda istirahat edilmesi bel fıtıklarının başlamasına sebep olan etkenlerdir.
 

Fıtık bilindiği gibi özellikle bedenen çalışan kişilerin başına gelen en büyük rahatsızlıklardan biridir. Bel fıtığı bedenin merkezinde oluşması nedeni ile yürüme, hareket etme, uzanma gibi eğilimlerde sıkıntı oluşturabilmektedir. Bel Fıtığı Tedavisi için mutlaka hekime danışılması şarttır. İlaçlar ve medikal ürünler ile tedavi yöntemleri sonrasında ilerlemeye devam eder ise, fizik tedavi ile çözümlenmeye çalışılmaktadır. Son evre ise cerrahi olarak müdahale ve ameliyat ile sorunun ortadan kaldırılmasıdır.
 

Boyun Fıtığı ve Tedavisi
 

Boyun fıtığı çoğu kişinin kendisinde olduğunu söylediği genel olarak halk arasında boyun düzleşmesi olarak bilinen ağrılı bir rahatsızlıktır. Bu fıtık türünün boyun hareketlerini neredeyse yok ettiği, boyun sabit bir şekilde kalmasına sebep olduğu bilinir. Boyun tutulması ile karıştırılmamalıdır. Fıtık daha ileri seviyededir ve insan hayatını daha fazla etkilemektedir. Bu etkileme elbette olumsuz olmaktadır. Boyun fıtığının belirtileri arasında boyun bölgesinde gerçekleşen tutulmalar, gerginlikler, ağrılar ve uyuşmalar görülür.
 

Boyun fıtığı tedavisi küçük çaplı durumlarda boyunluk yardımı ile yapılmaktadır. Kişiye oturma şekli ile ilgili fizik tedavi uygulanır. Daha sonraki evrelerde ise ameliyat ile sorun ortadan kaldırılmaya çalışılır. Fakat tavsiye edilen tedavi yöntemi kesinlikle ameliyat değildir. Ameliyat risk taşımaktadır. Bu yüzden boyun fıtığı tedavisi mümkün olduğunca ameliyata bırakılmamalıdır. Fizik tedavinin aksatılmaması, düzenli spor yapma, periyodik şekilde egzersizleri yapma ve boyun çekme hareketlerinin uygulanması kesinlikle aksatılmamalıdır. Bu tedavi yöntemleri ile botun fıtığından kurtulmaya çalışılmalıdır. Son çare olarak da ameliyat gerçekleştirilebilir. Fakat ameliyata sıcak bakmıyorsanız bu yöntemleri en sağlıklı ve düzenli şekilde yürütmelisiniz.