"Bela ve provokasyona direndik"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, partisinin 11 yıl boyunca bir sürü darbe, bela ve provokasyona direndiğini söyledi.

Bela ve provokasyona direndik
07 Şubat 2014 Cuma 20:34 tarihinde eklendi.

Halkın verdiği destek sayesinde her darbeyi aştıklarını belirten Çelik, “Her provokasyonu aştık, her siyasi suikastı aştık ve geleceğe emin adımlarla yürüdük. Şimdi önümüzde 30 Mart diye bir milat var. 30 Mart nedir? Eski Türkiye’nin tamamen geride bırakılacağı; yeni Türkiye’nin bir daha hiçbir siyasi suikastla, hiçbir darbe teşebbüsüyle, hiçbir provokasyonla karşılaşmayacağı bir zemine oturması demektir.” dedi.

Partisinin Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda düzenlenen belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılan Çelik, koskoca bir medeniyet coğrafyasının güzünün Türkiye’nin üstünde olduğunu ifade etti. Çelik, şöyle devam etti:

“Geçmişimizden aldığımız güç, bunu geleceğimizi daha büyük kılmak üzere ortaya koyduğumuz irade; sizin ürettiğiniz bu parti bugün Türkiye’nin 11 yıldır kaderini değiştirirken, ülkeye daha büyük bir istikrarı, daha büyük bir demokrasiyi kurarken; kamuoyuna yansımış yada yansımamış onlarca, yüzlerce belayı atlattı. Önümüzde yine büyük bir sınav var.”

AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, İl Başkanı Fikret Yeni ile partililerin katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye başkan adayı Abdullah Torun, Aladağ Belediye başkan adayı Mustafa Akgedik, Ceyhan Belediye başkan adayı Alemdar Öztürk, Çukurova Belediye başkan adayı Cüneyt Karaarslan, Feke Belediye başkan adayı Cuma İş, İmamoğlu Belediye başkan adayı Kadir Altunköse, Karaisalı Belediye başkan adayı Yusuf İyi, Karataş Belediye başkan adayı Sinan Gül, Kozan Belediye başkan adayı Kazım Özgan, Pozantı Belediye başkan adayı Ramazan Demir, Saimbeyli Belediye başkan adayı Mustafa Uyanık, Sarıçam Belediye başkan adayı Ahmet Zenbilci, Seyhan Belediye başkan adayı Azim Öztürk, Tufanbeyli Belediye başkan adayı Remzi Ergü, Yumurtalık Belediye başkan adayı Turgut Erişmen, Yüreğir Belediye başkan adayı Mahmut Çelikcan partililere tanıtıldı. 


CİHAN