Belarus Faruk Kalkavan'ı iade edecek mi ?

Sinem Yalçın’a emniyet şeridinde aracıyla çarparak ölümüne neden olan ve 5.5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan’ın Belarus’ta yakalandığı haberini konsolosluk doğruladı. Minsk’te Nihat adıyla yaşayayan Kalkavan’ın iadesi için iki ülke arasında anlaşma bulunmuyor

Belarus Faruk Kalkavanı iade edecek mi ?
09 Kasım 2011 Çarşamba 08:51 tarihinde eklendi, 1.831 kez okundu.

 

İstanbul Altunizade’de 14 Ocak 2008 tarihinde ünlü armatör Bülent Kalkavan’ın oğlu Faruk Kalkavan, emniyet şeridinde duran Viyana Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi mezunu moda tasarımcısı 24 yaşındaki Sinem Yalçın ’a çarparak ölümüne neden oldu. Kalkavan, 20 metre ileride yan yatan cipte iki arkadaşını bırakarak kaçtı. Kaçtıktan 2 gün sonra polise teslim olan Kalkavan, ifadesinde “Aracı şoförüm Ahmet kullanıyordu. Panikle kaçtım” dedi. O gece yarısı gözaltına alınan şoför, suçu üstlenmeyince cipi Faruk Kalkavan’ın kullandığı ortaya çıktı. Kadıköy Adliyesi’ne sevk edilen Faruk Kalkavan, “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan tutuklandı. 
 
‘Kaçma şüphesi yok’ 
 
3 ay cezaevinde kalan ve kaçma şüphesi bulunmadığı ve sabit adresi bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıralan Kalkavan’a daha sonra mahkeme 5 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 28 ay sonra da cezası Yargıtay tarafından onandı. Ancak Kalkavan çoktan Amerika’ya kaçmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından firar eden Kalkavan için geçtiğimiz günlerde kırmızı bülten çıkarıldı. Kalkavan’ın ise kırmızı bülten çıkarılmadan önce Amerika’dan Türkiye ile arasında suçluları iade anlaşması bulunmayan Belarus’un Minsk şehrine kaçtığı ortaya çıktı.
 
Elçilik aileyi aradı
 
VATAN’da çıkan haberin ardından aileyi arayan elçilikte görevli bir yetkili, İnterpol tarafından hakkında arama kararı bulunan Faruk Kalkavan’ın Belarus polis tarafından gözaltına alındığını doğruladı. İki ülke arasında suçluları iade anlaşması olmadığı için de yetkililer arasında Kalkavan’ın iadesi için görüşmelerin hâlâ sürdüğü belirtildi. Minsk şehrinde dil eğitimi gören ve kurulan bir madencilik şirketinin başına geçen Faruk Kalkavan’ın burada çevresine kendini Nihat adıyla tanıttığı belirlendi. Nihat ismiyle hayatına devam eden Kalkavan’ın bir akrabasıyla kaldığı evde yakalandığı öğrenildi. Kızlarının ölümüne neden olan gencin yakalanmasına sevinen acılı baba Sinan Yalçın, Faruk Kalkavan’ın yeniden yargılanmasını istedi.
 
“Katilin yakalandı kızım”
 
Haberi alır almaz eşi ve kızıyla Sinem’in mezarına gittiğini söyleyen baba Yalçın, “Kızıma ‘Katilin yakalandı’ dedim. Bir an önce Türkiye’ye gelmesini umutla bekliyoruz” diye konuştu.

Vatan Gazetesi