Belçika basını kaçan 3 puana yanıyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında ipten döndü. Dennis Praet'in golüyle geriye düşen sarı kırmızılılar, Burak Yılmaz'ın son dakika golüyle 1 puanı zor kurtardı: 1-1.

Belçika basını kaçan 3 puana yanıyor
17 Eylül 2014 Çarşamba 14:26 tarihinde eklendi.

Belçika basını Anderlecht'in beklenmeyen iyi oyunu ve son dakikada kaçan galibiyet sonrası üzüntülerini manşetlere taşıdı. Grubun en zayıf halkası görünen Anderlecht, Galatasaray maçı sonrası umutlandı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun ilk maçında Galatasaray kendi sahasında Belçika şampiyonu Anderlecht ile bulduğu son dakika golü ile 1-1 berabere kaldı. Maç öncesi beraberliğe razı olan Anderlecht, oynadığı oyun ve karşılaşmayı uzun süre önde götürmesiyle galibiyeti kaçıran taraf oldu. Belçika basını Anderlecht'in beklenmedik iyi oyunu ve kaçan galibiyetten dolayı büyük üzüntü yaşarken, gelecek için de umut dolu yazılar kaleme aldılar.

HET NİEUWSBLAD: ANDERLECHT GALİBİYETİ KAÇIRDI

Het Nieuwsblad gazetesi ‘Anderlecht galibiyeti kaçırdı' başlığıyla verdiği haberde, son saniyede gelen golün soğuk duş etkisi yaptığını yazdı. Haber içerisinde ‘Acıdan çok daha acı' tabirini kullanan gazete, maç boyu üstün oynayan Anderlecht'in son saniye golü ile galibiyeti kaçırmasının büyük acı olduğunu ifade etti.

Haberin devamında, "Anderlecht 9 yıl sonra ilk kez deplasman galibiyetine bu kadar yaklaştı. Ancak son saniyede Burak Yılmaz'ın golü Brüksel'lilere İstanbul cehennemini yaşattı." cümleleri yer aldı.

Gazete, Anderlecht'in saldırgan oyunuyla kendilerini şaşırttığını, golü atan Praet'ın da piyasa değerini ikiye katladığını yazdı.

HET LAATSTE NİEUWS: HEVESİ KURSAĞIMIZDA KALDI

Het Laatste Nieuws gazetesi de ‘Hevesi kursağımızda kaldı' başlığıyla yaş ortalaması 22 olan Anderlecht'in Şampiyonlar Ligi tarihinde galibiyet alan en genç kadro unvanını elinden kaçırdığını yazdı.

Anderlecht'in tarih yazmaya çok yaklaştığını da yazan Het Laatste Nieuws, Galatasaray'ın hayalleri 90+1.'inci dakikada yıktığına yer verdi. Haberde, Anderlecht'in tarihinde hiçbir zaman açılış maçını kazanamadığını ve Galatasaray'la berabere kalarak bu fırsatın kaçtığına da yer verildi. Anderlech'e eleştiride de bulunan gazete ‘Fırsatları değerlendirmezsen kapağı suratına yersin' cümlesini de kullandı.

LA DERNİER HEURE: ANDERLECHT BUNU HAK ETMEDİ

Fransızca yayın yapan La Dernier Heure gazetesi de ‘Anderlecht bunu hak etmedi' başlığı ile haberi okuyucularıyla buluşturdu. Gazete Anderlecht'in maçın üstün olan tarafı olduğunu ve galibiyeti son dakikada kaçırdığını ifade etti.

Gazet Van Antwerp'ın da son dakika Galatasaray'ın bulduğu gol ile Anderlecht'in büyük bir şovdan mahrum kaldığını aktardı. Gazete, Anderlecht'in iyi oynamasına rağmen kaçırdığı galibiyetle tarih yazmayı da kaçırdığını aktardı.


CİHAN