Belçika da bombalıyor

Koalisyon güçlerinin askerî operasyonuna uçuş yasağını kontrol desteği veren Belçika Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar Libya üzerine bomba yağdırmaya başladı

Belçika da bombalıyor
29 Mart 2011 Salı 08:21 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.

 

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin etkisiz hale getirmek için başlatılan uluslararası operasyona destek vermek için Belçika'nın gönderdiği altı F-16 savaş uçağının iki gündür bombardımana katıldığı bildirildi.
 
Yunanistan'ın Araxos kentine konuşlanan Belçika savaş uçakları ilk kez dün Libya'daki Kaddafi'ya bağlı birliklere ait tesisleri bombaladı. Bugün öğlen saatlerinde de iki Belçika F-16 savaş uçağı önceden verilen hedefleri imha ettikten sonra üsse döndü.
 
Yunanistan'da bulunan gazetecilere operasyona ait filmler izletilirken, iki gündür Belçika uçaklarının nereleri ne maksatla bomba yağdırdıkları söylenmedi. Savunma Bakanlığınca operasyona ait bilgiler sır gibi korunuyor. Yunanistan'daki üsse bugün bir ziyaret gerçekleştiren Belçika Savunma Bakanı, Meclis'ten çıkartılan kararda Belçika kuvvetlerin Libya'da ilan edilen uçuş yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etmenin yanında Libya halkının can güvenliğini korumak vazifesinin de bulunduğunu savundu.
 
ABD Başkanı Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İngiltere Başakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel, telekonferansla Libya'yı görüşmeye başladı.
 
4 ÜLKE ARASINDA TELEKONFERANSLI ZİRVE
 
Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre görüşme TSİ 20.15'de başladı.
 
Görüşmede Libya'daki durum ve Londra'da yarın yapılacak olan toplantının ele alındığı belirtildi. Görüşmede, Fransa ve İngiltere'nin, Libya'da siyasal dönüşüme ilişkin önerilerinin de ele alındığı kaydedildi.
 
-ABD, NATO'YA DEVİR NEDENİYLE BAZI GÜÇLERİNİ ÇEKECEK
 
Libya'daki uçuşa yasak bölge uygulamasına yönelik operasyonun NATO'ya devrine paralel olarak ABD'nin de Akdeniz'in bu bölgesinde tuttuğu bazı gemileri çekeceği bildirildi.
 
Reuters'ın haberine göre adının açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili, buna yönelik bir planlama olduğunu, uygulamanın ise "birdenbire değil, aşama aşama olacağını" ifade etti.
 
FRANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI BİR KOMUTA MERKEZİNİ VURDU
 
Fransız savaş uçaklarının, Libya ordusuna ait "önemli bir komuta merkezini" vurduğu bildirildi.
 
Fransız ordusundan yapılan açıklamada, dün akşam vurulan bu komuta merkezinin Trablus'un dış mahallelerinin 10 kilometre güneyinde bulunduğu belirtildi.
 
Zarar tespitle ilgili değerlendirmenin devam ettiği kaydedildi.