Belçika'da öldü, Kato Dağı'nda gömüldü

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ceviz Ağaç Köyü'nde yaşarken, 25 yıl önce terör ve şiddet olayları yüzünden göçettiği Belçika'da yaşamını yitiren 60 yaşındaki Bese Yaramış, vasiyeti üzerine Kato Dağı eteklerindeki köyüne getirilerek toprağa verildi.

Belçikada öldü, Kato Dağında gömüldü
05 Aralık 2013 Perşembe 13:21 tarihinde eklendi.
Bölgede yaşanan terör ve şiddet olayları nedeniyle 25 yıl önce köylerini terkederek yerleştikleri Belçika'da yaşamını yitiren Hıristiyan dinine mensup Bese Yaramış, vasiyeti üzerine memleketi, Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ceviz Ağaç Köyü'nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra toprağa verildi. Eşi Gemo Yaramış, çocukları, Müslüman ve Hıristiyan vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Bese Yaramış'ın tabutunu, 10 kilometre mesafedeki Kato Dağı eteklerinde bulunan Ceviz Ağaç Köyü'ne götürdü. Yolun bir bölümünü araçlarla giden kalabalık, yaklaşık 3 kilometrelik bölümünü ise tabutu omuzlarda taşımak zorunda kaldı.
 
Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, Mardin'in Midyat İlçesi'nden Süryani Papaz İshak Ergün, Beytüşşebap'tan İmam Habip Aşan, Müslüman ve Hıristiyan cemaati üyelerinin katıldığı törenle Bese Yaramış, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra dualar eşliğinde toprağa verildi.
 
Bese Yaramış'ın oğlu Aydın Yaramış, annesinin cenazesinin vasiyeti üzerine getirildiğini belirterek, "Annem ölmeden önce vasiyet etmişti. 'Eğer bir gün ölürsem beni köyümde toprağa verin' diye. Biz de şimdi bu vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Cenazemizi getirdiğimiz Mardin Havaalanı'nda bizi karşılayan Müslüman ve Hıristiyan kardeşlerimizle birlikte annemin cenazesini buraya getirdik. Bizi gerçekten çok samimi ve sıcak karşıladılar. Buradaki insanlar din ayırımı yapmadan bize her türlü desteği sundukları için teşekkür ederim" dedi.
 
Süryani Papaz İshan Ergün de soğuk bir havada sıcak kalpler tarafından karşılandıklarını ifade ederek, cenazenin birlik duygusu içerisinde defnedildiğini söyledi. İmam Habip Aşan da, Beytüşşebap'ta yaşayan herkesin böylesi acılı günlerde yaşanan acıya ortak olduğunu belirterek, bu kardeşlik duygusunun her tarafa yayılmasını arzu ettiğini dile getirdi.

DHA