Belediye 60 kişiyi Konya’ya götürdü

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çocuklar, kadınlar ve emeklilere yönelik tarih ve kültür gezilerine bir yenisini daha ekledi.

Belediye 60 kişiyi Konyaya götürdü
04 Ağustos 2013 Pazar 12:16 tarihinde eklendi.

Batıkent’teki apartman görevlilerini Amasra’ya yollayan belediye, son olarak gecekonduların ağırlıklı olduğu Şentepe Pamuklar Mahallesi sakinlerini Konya’ya götürdü.

Pamuklar Mahallesi'nden sabahın erken saatlerinde hareket eden 2 otobüsle yola çıkan vatandaşlara, seyahat boyunca bir rehber eşlik edecek. Muhtar Ali Osman Özcan öncülüğünde yola çıkan 60 kişi, Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Şems-i Tebriz Türbesi, Alaadin Tepesi Camii ve Sarayı, Karatay Medresesi Müzesi, İnce Minareli Medrese, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Camii'ni ziyaret edecek.

KONYA’DA İFTAR

Ankara’ya yakın olmasına rağmen daha önce hiç Konya’ya gitmemiş olan mahalle sakinleri, kendilerine bu imkânı sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür etti. Vatandaşlar, “Ankara’ya yakın olan yerlere bile ekonomik nedenlerden dolayı gidemiyoruz. Mevlana da bize çok uzak değil ama gidip göremedik. Ramazan’da bizi Mevlana’ya gönderen başkanımız bize bayram hediyesi verdi. İftarımızı Konya’da etme şansı yakalayacağız.” dedi.


CİHAN