Belediye başkanı korkuttu!

Rize Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, eğitmeniyle birlikte yamaç paraşütüyle havalanmaya çalışırken yaklaşık 3-4 metrelik yamaçtan çay tarlasına yuvarlandı.

Belediye başkanı korkuttu!
01 Nisan 2013 Pazartesi 10:37 tarihinde eklendi.

 

Kazada hafif yaralanan Başkan Bakırcı ve eğitmen, kontrol amacıyla hastaneye götürüldü.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bölgede yamaç paraşütünü yaygınlaştırmak amacıyla Belediye bünyesinde kurulan Yamaç Paraşütü Spor Kulübü üyeleri ve Trabzon'dan gelen yamaç paraşütçüleri ile birlikte bugün sabah saatlerinde, kentin dışındaki Çoparçılar Mahallesi'nde bulunan Sırahoş Tepesi'ne gitti. Buradan bazı paraşütçüler önce bireysel atlayışlar gerçekleştirdi. Ardından Belediye Başkanı Bakırcı, paraşüt eğitmeni Köksal Özsoy ile atlayış yaptı. Atlayışını başarılı bir inişle tamamlayan ikili, tekrar tepeye çıktı. Başkan Bakırcı ve eğitmen Özsoy, öğleden sonra tekrar atlayış yapmaya karar verdi. İkili, atlayış için girişimde bulundu ancak havalanmayı başaramadı. İkinci denemede koşarak paraşütle havalanmaya çalışan Bakırcı ve Özsoy, yine başarılı olamadı ve bu kez 3-4 metrelik yamaçtan çay tarlasına yuvarlandılar.
 
Çevredekilerin yardımıyla çaylıktan çıkartılan ve hafif yaralanan Bakırcı ile Özsoy, hemen ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bakırcı ve Özsoy’un sağlık durumlarının iyi olduğu, kontrol amacıyla muayeneden geçirildiği belirtildi.
 
BAŞKAN BAKIRCI: UÇMAYA DEVAM
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Bakırcı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Belediye Başkanı Bakırcı'nın vücudunda düşmeye bağlı ezilmeler olduğunu belirterek geceyi tedbir amaçlı olarak hastanede geçireceğini açıkladı.
 
Belediye Başkanı Bakırcı ise, Rize’de 4-5 yıl önce yamaç paraşütü ile uçmaya başladığını belirterek, "Bugün de uçmak istedik. Kalkış sırasında düştük. Her paraşütçünün başına gelebilir. Ciddi bir şey yok. Uçmaya devam edeceğim inşallah. Bana göre riskli değil. Uzmanlar uçulabileceğini söylüyor. Rüzgarı veya kalkışı iyi ayarlamamış olabiliriz" dedi.

DHA