Belediye başkanına tutuklama kararı

Sakarya'da ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Belediye başkanına tutuklama kararı
26 Eylül 2013 Perşembe 18:55 tarihinde eklendi.

Adapazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Sangarius isimli alışveriş merkezinin ihalesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcının önceki gün tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye başkan yardımcısı, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 8 kişi, nöbetçi sulh ceza mahkemesince serbest bırakılmıştı. Mahkeme şüphelilere yurtdışı yasağı getirmişti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüphelilerin serbest bırakılmalarına ilişkin Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazı inceleyen mahkeme, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye başkan yardımcısı, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 8 kişi için tutuklama kararı verdi.

Adapazarı Belediyesi'nce eski hayvan pazarı mevkisinde yapılan ve kaba inşaatı büyük ölçüde bitirilen alışveriş merkezi tamamlanamayınca belediye ihaleyi feshetmişti. Belediye, 12 Haziran'da alışveriş merkezini yeniden ihale etmişti.

Belediyenin soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatinde olunduğu ifade edilmişti.


CİHAN