Belediye ekmeği 40 kuruşa indirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi fabrikalarında üretilen ‘halk ekmek’ fiyatı 50 kuruştan 40 kuruşa düşürüldü

Belediye ekmeği 40 kuruşa indirildi
30 Temmuz 2013 Salı 14:23 tarihinde eklendi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediye olarak hedeflerinin halka ucuz ve kaliteli ekmek sunmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikalarında üretilen ekmeğin fiyatının düşürülerek 40 kuruştan satıldığını belirten Zihni Aldırmaz, 12 Ağustos tarihi itibariyle de kepekli, yulaflı, çavdarlı ve ruşeymli gibi çeşitli türlerde ekmek üretimine başlanacağını açıkladı. Aldırmaz, “Çeşit ekmek ürünlerinin 250 gram ağırlığındaki ürünlerinin fiyatı ise yine vatandaşlarımızın ekonomik koşullarına uygun şekilde ucuz ve kaliteli ürün prensibi doğrultusunda; kepekli ekmek 75 Kuruş, çavdarlı ekmek 1 TL, ruşeymli ekmek 1,5 TL ve yulaflı ekmek ise 75 Kuruş olarak belirlenmiştir.” dedi.

Belediye ekmek fabrikalarındaki üretimin yasa ve yönetmeliklerdeki son değişikliklere uygun hale getirildiğini anlatan Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde yapılan değişiklik ile ekmek ürünlerindeki tuzun ekmeğin ağırlığı içerisindeki miktarı yüzde 1,5 olarak sınırlandırılmış, Buğday Unu Tebliği’nde yapılan değişiklik ile ekmekteki kül miktarının oranı değiştirilerek yüzde 0,7 ile yüzde 0,8 aralığında olması gerektiği belirtilmiştir. Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere bağlı olarak halka satış amacıyla üretimi yapılan ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim safhasında kullanılabilecek olan katkı maddelerinin çeşit ve miktarları sınırlandırılmıştır. Ekmek fabrikalarında halkımıza sağlıklı, kaliteli ve ucuz özellikte satışa sunulmak üzere üretilen ekmek ürünlerinde bahsi geçen değişiklikler doğrultusunda yeni uygulamalar hayata geçirilmiş ve yönetmelikle yapılan değişikliklere uygun olarak ekmek üretim işleminde katkı maddesi kullanımına son verilmiş, tuz oranı düşürülmüş ve kül miktarı arttırılmıştır. İdaremiz birimleri tarafından üretimi yapılarak satışa sunulan ekmekle alakalı olarak alışılagelmişin dışındaki renk, tat ve fiziksel özelliklerde meydana gelen farklılıklar mevzuat değişikliklerine uyulmak amacıyla yapılan uygulamalardan kaynaklanmaktadır.”


CİHAN