Belediye el değiştirince 'diplomalı çöpçü' oldular

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde belediye yönetimi yerel seçimlerle AKP'den CHP'ye geçince çeşitli birimlerinde yardımcı personel olarak görev yapan 3'ü üniversite mezunu 5 kadın çöp toplama ve temizlik işlerinde görevlendirildi. Yeni başkan ise bu durumu belediyede gereğinden fazla işçi olduğunu söyleyerek savundu.

Belediye el değiştirince diplomalı çöpçü oldular
15 Nisan 2014 Salı 20:34 tarihinde eklendi.
Buldan İlçesi'nde, 30 Mart'taki seçimlerde AK Partili Mustafa Şevik, tekrar aday gösterilmeyince, DP'den belediye başkan adayı aday oldu. Ancak, seçilemeyip, koltuğunu CHP 'nin adayı Mustafa Gülbay'a kaptırdı. Seçimlerin ardından 97'si taşeron firma işçisi, 154 kişinin görev yaptığı belediyede işçi krizi yaşandı. Seçimlerden önce belediyenin çeşitli kademelerinde yardımcı personel olarak görev yapan 3'ü üniversite mezunu, 5 kadın , seçimlerden sonra kendilerini çöp ve temizlik hizmetinde buldu. Şu an mecburiyetten sokak, park temizliği yaptığını belirten üniversiteli kadın işçiler, başkan seçilen Gülbay'a tepki gösterdi. Kadın işçiler, tazminatları verilip işten çıkarılmak yerine, temizlik işlerinde görevlendirilmelerine anlam veremediklerini belirtti. 
 
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Gülhan İncekara, düştükleri durumun trajikomik olduğunu belirterek, "Buldan Belediyesi'nde taşeron firma üzerinden işe başladım. Belediyede El Sanatları Kültür Merkezi'nde çalışıyordum. Ancak seçimlerden sonra bize sokak ve parklarda çöp toplama görevi verdiler. Böyle bir işe talip olmadım. Hayallerimle oynandı. Birçok arkadaş çöp toplamaya, temizliğe yönlendirildiği için istifa etti. Ancak geçinmek için işe ihtiyacımız var. İstifa etmemiz isteniyor. Üniversite diplomamızla çöp hizmeti veriyoruz" diyerek, tepkisini dile getirdi. 
 
“PERSONEL FAZLA DEDİLER AMA YERİME BAŞKASINI ALDILAR” 
Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü mezunu Ayşen Erkaraca ise seçimlerden önce belediyede emlak servisinde yardımcı personel olduğunu vurgulayıp, "Şimdi çöp toplama ve temizlik işlerinde görevlendirildim. Keşke, başkan, tazminatımızı verip işten çıkarsaydı da rencide ederek çöp toplama işine görevlendirmeseydi. Emlak servisinde benim dışımda bir amirim vardı. Başkan emlakta iki kişi fazla demiş ve ben buraya gönderildim. Ancak ertesi günü bir başka kadın yerime emlak servisine görevlendirildi. Bunu anlamıyorum. Bizden CV'lerimizi istediler. Biz de ona göre değerlendirilecek sandık. Ancak diplomalı çöpçü oldum" dedi. 
 
BAŞKAN GÜLBAY: PERSONEL FAZLA 
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ise belediyenin kaynakları ile mevcut durumun götürülmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Biz göreve başlamadan seçimlerden önce belediyeye ocak ayında birçok taşeron firma üzerinden işçi alınmış. Su-kanalizasyon, itfaiye, mezbaha gibi birçok alan artık görev alanımız dışında. Bunlar büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak. Şu anda belediye olarak taşeron firma üzerinden alınan arkadaşlarımızı değerlendireceğimiz hiçbir yer yok. Sadece şu anda geçici olarak yaşlı bakıma muhtaç insanlarımız var. Bir kısmı onlara yardım ediyor. Bir kısmı da çevre temizliğinde görevlendirdik. Bunlara çok üzülüyorum. Şu an 97 taşeron firma çalışanı dahil 154 personelimiz var. İhtiyacım olan ise en fazla 50-60 personel. Burada akşama kadar çocuklar bomboş bekliyor. Oturacak sandalyeleri bile yok. Bu halde devam etmek haramdır, israftır. Bomboş şekilde bu arkadaşlarımızı ben burada tutamam. İstihdam alanlarının oluşturulmasıyla bu arkadaşlarımıza öncelik tanınacak" diye konuştu. 
 
DHA - Ramazan Çetin