Belediye Meclisi’nde Türkan Saylan krizi

Tekirdağ Çorlu Belediye Meclisi cadde ve sokak isimlerini belirleme komisyonunun yaptığı çalışma sonucunda, şehir merkezine açılan cadde ve sokaklara yeni adlar verildi.

Belediye Meclisinde Türkan Saylan krizi
08 Şubat 2013 Cuma 10:12 tarihinde eklendi.

 

Hürriyet Mahallesi'nde bir caddeye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Başkanı Türkan Saylan isminin verilmesi AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis ileri arasında gerginliye sebep oldu.
 
Çorlu Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nın 2. gün oturumunda cadde ve sokak isimlerini belirleme komisyonu raporunu açıkladı. Meclis üyesi Yüksel Topçu, komisyon raporunu meclise okudu. Maddeler ayrı ayrı oylanarak karara bağlandı. Yeni cadde ve sokaklara verilen isimlerden biri olan Türkan Saylan ismi komisyon üyelerinden 2 CHP’li üye Yüksel Topçu ve Fatma Gürel’in evet, 1 AK Partili meclis üyesi Mustafa Eryılmaz’ın red oyu ile meclis gündemine geldi. Karar, oylama sonucunda AK Partili 6 üyenin red oyuna karşılık, CHP’lilerin oyları ile kabul edildi. 
 
Türkan Saylan ismine red oyu veren AK Parti’li 6 üye red gerekçelerinde, Türkan Saylan ismini, terör örgütü iddianamesinde isminin geçmesinden dolayı istemediklerini belirtti.

CİHAN