Belediye siftah yaptı!

Bugüne kadar kendi evinde Trabzonspor'a karşı galibiyeti olmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibini 2-1 mağlup etti ve Bordo-Mavililere karşı evindeki ilk galibiyetine ulaştı.

Belediye siftah yaptı!
16 Aralık 2012 Pazar 15:51 tarihinde eklendi.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor'u konuk etti.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadeleye Eduardo, Can Arat, Metin Depe, Zeki Korkmaz, Ekrem Ekşioğlu, Geraldes, Cihan Haspolatlı, Holmen, Gökhan Süzen, Tom Silva, Webo 11'ile başladı.
 
Konuk ekip Trabzonspor ise, Onur Kıvrak, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Emerson, Yasin Öztekin, Zokora, Adrian, Olcan Adın, Alanzinho, Henrique 11'i ile sahada yer aldı.
 
İstanbul BB'de sarı kart cezalısı Kamil Zayatte'nin yanı sıra Turgay Bahadır ve Doka Madureira sakatlıkları sebebiyle bu maçta forma giyemedi.
 
Konuk ekip Trabzonspor'da ise, Marek Cech, Robert Vittek ve Barış Özbek 18 kişilik kadroya alınmadılar. Ayrıca Souleyman Bamba ve Soner Aydoğdu'da sakat oldukları için bu mücadelede takımdaki yerini alamadılar.
 
Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan mücadelenin ilk bölümünde Trabzonspor, topa daha çok hakim olan taraf oldu.
 
Ev sahibi ekip 10. dakikada sağ kanattan etkili geldi. Hızlı gelişen İstanbul BB atağında, sağ kanatta yalnız kalan Holmen çizgiye indi ve içeriye ortasını yaptı. Yerden gelen topa Webo'dan önce Giray ayak koydu ve tehlikeyi önledi.
 
Trabzonspor, 21. dakikada Adrian ile etkili geldi. Rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Adrian ceza alanı önünde kaleye sert bir şut gönderdi ama kaleci Eduardo topu güçlükle çelmeyi başardı.
 
25. dakikada Olcan'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Emerson, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak son anda araya giren Metin'den döndü.
 
İlk yarım saatlik zaman diliminin ardından oyunda tempo oldukça yükseldi ve iki takım da hızlı hücumlarla gol aramaya çalıştı.
 
Trabzonspor aradığı golü Henrique ile 38'de buldu. Adrian'ın ceza alanı dışından çektiği şut kaleci Eduardo'dan döndü ve seken topu Henrique boş kaleye göndermekte zorlanmadı. 1-0.
 
43. dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında penaltı noktasına doğru gelen topa Ekrem kafayı vurdu ancak Trabzonspor kalesinde Onur iyi yer tuttu ve gole izin vermedi.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Henrique'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
 
Mücadelenin ikinci devresi çok hızlı başladı.
 
50. dakikada Tom, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu direğe nişanladı. Savunmanın uzaklaştırdığı topu Ekrem göğsüyle kontol edip önüne aldı ve çektiği sert şutta topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.
 
53. dakikada orta sahadan gönderilen uzun topu Tom Silva göğsüyle ceza sahasının hemen dışında bulunan Pierre Webo'ya indirdi. Webo'nun gelişine çektiği şutta top az farkla yandan dışarı çıktı ve Lacivert-Turunculular önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
 
Bu dakikalarda çok etkili ataklar geliştiren ev sahibi ekip 2. golü Webo ile buldu. 57. dakikada Trabzonspor ceza alanında oluşan karambolde savunma topu bir türlü uzaklaştıramadı ve topu önünde bulan Webo ev sahibi ekibi 2-1 üstünlüğe taşıdı.
 
66. dakikada Trabzonspor beraberliğe yaklaştı. Sol kanattan Alanzinho penaltı noktasına doğru yerden pasını gönderdi ancak Adrian çok kötü bir vuruşta önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
 
80. dakikada sağ kanatta topla buluşan Serkan Balcı'nın ortasını Marc Janko kafayla altıpas çizgisine yakın bir bölgede sağ çaprazda bulunan Olcan Adın'a indirdi. Olcan Adın'ın kaleye yönelen şutu Metin Depe'den döndü ve Trabzonspor bu ataktan da yararlanamadı.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
Bu skorla ev sahibi ekip puanını 18'e yükseltirken Trabzonspor ise 23 puanda kaldı.