Belediye, veren el ile alan eli buluşturuyor

Karaman Belediyesi’nin bir buçuk yıl önce hizmete açtığı Hayır Çarşısı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Belediye, veren el ile alan eli buluşturuyor
04 Ağustos 2013 Pazar 12:33 tarihinde eklendi.

Karaman Belediyesi’nin İmaret Mahallesi’nde, hayırsever vatandaşların da yardımları ile kurduğu Hayır Çarşısı’nda, ihtiyaç sahipleri, ihtiyacı olan ürünleri ücret ödemeden alabiliyor. Hafta içi mesai saatleri içerisinde açık olan çarşıda gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra her yaşa uygun farklı giyim eşyaları bulunuyor. Hayır Çarşısı’nın yanında faaliyet gösteren İmaret Aşevi'nde ise haftanın her günü yoksul ve yolda kalmış insanlar karınlarını doyuruyor.

Hayır Çarşısı ve İmaret Aşevi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, “İki yıla yakın bir süredir hizmette olan Hayır Çarşısı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, beğendikleri ve ihtiyacı olduğu tüm ürünlere, kendilerine verdiğimiz kredi yüklü kartlarla ücretsiz sahip olabiliyor. Bu çarşıda her markette bulabileceğiniz gıda ve temizlik ürünleri bulunuyor. Ayrıca, erkek ve kadınlar için giyim eşyaları da mevcut. Vatandaşlarımızdan gelen kıyafetleri temizleyip, ütüleyip ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Hayır Çarşısı’nın hemen yanıbaşında hizmete açtığımız İmaret Aşevi de Karaman’da büyük bir eksikliği giderdi. Yolcular, yolda kalanlar, evsizler, fakirler buraya gelerek günde üç öğün sıcak yemek yiyebilecek. Yani helal lokmamızı yemek isteyen herkese kapımız açık olacak.” dedi.

Başkan Uğurlu, hayırsever vatandaşlara da seslenerek, “Kullanmadığınız elbiselerinizi, ayakkabılarınızı ve yardımlarınızı getirin, ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım.” çağrısında bulundu. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasındaki paylaşımın çok önemli olduğunu dile getiren Uğurlu, “Hayır Çarşısı ile toplumsal yardımlaşmayı güçlendirerek, vatandaşlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.


CİHAN