"Belediyecilik ilgi alanımda değil"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, büyükşehir belediyesi başkan adaylığının ilgi alanı dışında olduğunu belirterek, “12 yıllık milletvekilliğim boyunca doktorluk dışındaki herşeyi öğrendik ama belediyeciliğe sıcak bakmadım. Benim ilgi alanımda böyle bir olay yok.“ dedi.

Belediyecilik ilgi alanımda değil
26 Temmuz 2013 Cuma 18:38 tarihinde eklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP Samsun İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantının başında, yaklaşan yerel seçim sürecine dair açıklamada bulunan Koç, kendisi ile ilgili ortaya atılan büyükşehir belediyesi başkan adaylığı konusuna açıklık geçirdi.

Belediyecilik ile ilgisinin bulunmadığını söyleyen Koç, “İsmim İstanbul, Ankara gibi büyükşehir belediyeleri için geçiyor. Belediyecilik benim özel ilgi alanım değil. Ben tıp doktoruyum. 12 yıllık milletvekilliğim boyunca doktorluk dışındaki herşeyi öğrendik ama belediyeciliğe sıcak bakmadım. Benim ilgi alanımda böyle bir olay yok.“ diye konuştu.

CHP Genel Merkezi’nin, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarını erken belirleyerek çalışmalara başlama gibi bir düşüncesi olduğunu söyleyen Haluk Koç, ”Adaylarımız seçime 60 gün kala adaylığını koyduğu zaman aday kendini tanıtana kadar oy verme günü geliyor. Bunlar daha önce ciddi eleştiri konusu olmuştu. CHP Genel Merkezi bir an önce adayları belirleyecek bir süreci işletmek istedi.

Tabiî ki Türkiye’deki her seçim bölgesinin kendisine özgü siyasi dengeleri var. Her bölgenin, aynı şekilde değerlendirilmesi söz konusu değil. CHP, adaylarını etap etap açıklayacak. Adaylarımızı bazı yerlerde erken, bazı yerlerde daha ileri bir tarihte, bazı yerlerde ise siyasi partilerin hamlelerini görerek belirleyecektir.“ şeklinde konuştu.

Açıklamasında, ayrıca, Gezi Parkı olayları sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaları eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, şunları kaydetti: “Gezi Parkı'nda gençlerimiz öldü, binlerce kişi yaralandı.

Recep Tayyip Erdoğan’a kulluk yapan ve kanunsuz emirlerini uygulayan tüm emniyet teşkilatı suçludur. Halkın polisini bunlardan ayırıyorum. Sizler Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, halkın polislerisiniz. Kanunsuz emirleri verenler kadar uygulayanlar da kanun önünde suçludur.

Bunların hesabı sorulmayacak zannetmesinler. Hekim olarak söylüyorum, Başbakan'ın yakalandığı hastalık kibir zehirlenmesidir. Tencere tavaya vuranlara ceza verileceği belirtiliyor. Tencerenin ebadına göre mi ceza verecekler? Karşımızda makaraya alınan bir başbakan var. Gençlerin deyimi ile söyleyeyim etkisiz eleman.“

Daha sonra konuşan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise Atakum ilçesine yapılacak olan protokol caminin yerinin yanlış seçildiğini belirterek, “Samsun’da okul alanına ihtiyaç vardır, okul alanının camiye dönüştürülmesi yanlıştır. Samsun’da ‘sahili açıyoruz’ diyorlar, 30 katlı otel yaptırıyorlar, emniyet müdürlüğü, spor salonu, SGK binasını denizin kenarına koyuyorlar. Bunların hepsinin eski havaalanı alanına yapılması gerekiyordu.“ ifadelerini kullandı.


CİHAN