Belediye'de hırsızlığı BAŞKAN İHBAR ETTİ

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, polise kendilerinin yaptığı ihbar üzerine asfalt şantiyesine düzenlenen operasyonda 5'i belediye personeli 7 kişinin gözaltına alındığını, hırsızlığın boyutunun çok büyük olduğunu söyledi.

Belediyede hırsızlığı BAŞKAN İHBAR ETTİ
18 Aralık 2014 Perşembe 14:56 tarihinde eklendi.
ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, polise kendilerinin yaptığı ihbar üzerine asfalt şantiyesine düzenlenen operasyonda 5'i belediye personeli 7 kişinin gözaltına alındığını, hırsızlığın boyutunun çok büyük olduğunu söyledi.
 
Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi asfalt şantiyesine dün polisinin hırsızlık iddiasıyla düzenlediği operasyonu değerlendirdi. Polise ihbarı kendilerinin yaptığını belirten Başkan Karalar, Türkiye'deki tüm belediyelere örnek olmak istediklerini anlattı. Bugüne kadar ne kadar hırsızlık yapıldığını bilmediklerini ancak çalınan paranın büyük olduğunu kaydeden Karalar şöyle dedi:
 
"Biz şantiyemizde, asfalt yani bitüm hırsızlığının olduğunu gözlemledik. Bu da bir hesap yapmayla ortaya çıktı. 23 Haziran'da Emniyet Müdürlüğü'ne resmi yazı yazdık. Bazı isimleri belirlediğimizi, ancak bunun bir şebeke işi olduğundan şüphelendiğimizi belirtip onların isimlerini ve telefon numaralarını verdik. Bu yapılanma ortaya çıksın, sadece Adana'daki değil, tüm Türkiye'deki belediyelere örnek olsun istedik." 
 
KAMYONLAR, BOŞALTILMADAN GÖTÜRÜLMÜŞ
 
Yaptıkları incelemede asfaltın hammaddesi olan bitüm maddesinin kamyonla şantiyeye getirilip, tartıldıktan sonra boşaltılmadan başka bir yere gönderildiğini tespit ettiklerini belirten Karalar şöyle konuştu:
 
"Asfaltın hammaddesi bitüm geliyor tartılıyor, boşalmadan geri çıkıyor. Belediye mensubu 5 kişi, ayrıca dışarıdan 2 kişiyle birlikte 7 kişi gözaltına alındı. Olay sabittir, böyle bir olayın ortaya çıkarılması konusunda biz önemli bir görev yaptığımız için mutluyuz. Hırsızlığın boyutunu bilmiyoruz. Biz belediye olarak 2015'te 15 milyon liralık bitüm alacağız. Yani bu çok ciddi bir hırsızlık olduğunu gösterir. Bu kişiler eski personel, 10-15 yıldır belediye de çalışıyorlar. 'Benim dönemimde böyle bir şeye cesaret eden insanlar, geçmiş dönemde daha çok iş yapmışlardır' diye düşünüyorum. Bizim amacımız 10 sene sonra örnek alınacak bir ilçe yaratmak var. Alınanlar arasında eski fen işleri müdürü, şef pozisyonunda olan ve şantiyenin sorumlusu da var."
 
Başkan Karalar ayrıca, kendilerinden önceki Belediye Başkanı AK Partili Azim Öztürk döneminde verilen tüm ruhsatları da incelediklerini, 19 ruhsatın iptal edildiğini belirtti.
 
Gözaltına alınan 7 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun sürdüğü bildirildi.

DHA