Belediyenin asfalt tesisi gölete döndü

Zonguldak'ta, belediyenin malzeme deposu olarak da kullandığı asfalt tesisi, Yağan karın erimesiyle sular altında kaldı.

13 Aralık 2013 Cuma 17:17 tarihinde eklendi.
Bir belediye görevlisi, gölete dönen alanda su üzerindeki kanalizasyon boruları ve diğer malzemeleri sandalla çekerek kurtarmaya çalıştı.
 
Zonguldak Belediyesi'nin, 4 yıldır aynı zamanda depo olarak da kullandığı asfalt tesisi, karların erimesiyle gölete döndü. Alandaki boş idari binalar ve atölye, kum, çakıl, kanalizasyon ve su boruları gibi malzemeler ile kışın buzlanmaya karşı yollara dökülmek üzere bekletilen 60 ton tuz sular altında kaldı. Tesisteki hurda araçlar da sular altında kaldı.

Belediyede görevli işçi Ali Aybaş, su yüzeyindeki kanalizasyon boruları ve diğer malzemeleri, tek tek halatla bağladığı sandalla kıyıya çekerek kurtarmaya çalıştı. Ali Aybaş, "Bütün malzemeler suların altında kaldı. Bu tünel yapılana kadar böyle bir şey olmamıştı. Tünel inşaatı başladı, burayı sel almaya başladı" dedi.
 
EVİ SU BASTI
 
Sular, tesisin yakınındaki 56 yaşındaki Aytekin Koç'a ait eve de ulaştı. Koç ailesi, sular altında kalan evi tahleyi etti. Tesisin çevresindeki diğer evler de tehlike altında. Mahalle sakinlerinden 53 yaşındaki Serdar Civan, alandaki su seviyesinin 5-6 metreye yükseldiğini söyledi. Tesisin yanında yapımına başlanan Mithatpaşa Tüneli inşaatı ile bölgedeki rögar kapaklarının tıkandığını, ancak belediyenin buna bir önlem almadığını belirten Civan, şöyle konuştu:
 
"Tesis adeta gölete döndü. Suları yüzünden bir arkadaşımızın evi sular altında kaldı. Arkadaşımız evini boşalttı ve bir yakınının evine taşındı. Yazık, insan üzülüyor. Belediye, bir işçi ile malzemelerini kurtarmaya çalışıyor. Su seviyesinin yükselmesiyle bizim evlerin de sular altında kalmasından korkuyoruz."
 
Belediye yetkilileri ise Karayolları'nın tünel inşaatı nedeniyle asfalt tesisine hafriyat döktüğünü, bunun sonucunda da rögarların kapandığını ileri sürdü. Yetkililer, "Zararımızın karşılanması için mahkemeye başvuracağız. Şuanda hasar tespit çalışmalarına başladık. Ancak tüm malzemelerimiz suların altında kaldı" diye konuştu.

DHA