"Belgeyi transferin son saatlerinde verdik"

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Cenk Tosun’un Beşiktaş’la görüşmeleri sırasında içeriden kendilerinin arandığını söyleyerek, ‘Bizim yöneticilerimizden birisi şuanda futbolcunuzla görüşüyor, ayıp ediyor’ şeklinde konuşmanın yaşandığını söyledi.

Belgeyi transferin son saatlerinde verdik
12 Şubat 2014 Çarşamba 19:30 tarihinde eklendi.



Beşiktaş’ın sunduğu belgeyle ilgili de değerlendirmede bulunan Kızıl, o belgeyi transferin son saatlerinde verdiklerini kaydederek, "Baktım çocuk bedava gidecek. Çok sıkıştırırsam o anda Beşiktaş’a gidebilir. Yani sezon sonuna kadar da ben de oynamayabilirdi. Biz kalktık dedik ki hiç olmazsa neyi koparırsak 500 bin euro için kalktık orada bir yazı verdik. Onlar da kamuoyunda zor duruma düşmesin diye o yazıyı aldılar. Sonra da gözü açıklık yaptılar biraz uyanıklık yaptılar ama ofsayta düştüler." dedi.

Kızıl, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni binası için hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay, Kızıl’ı yeni binaları konusunda bilgilendirdi. Burada basın mensuplarının da sorularını cevaplandıran Kızıl, Cenk Tosun’un Beşiktaş’a transferine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cenk Tosun konusunda artık polemiğe girmek istemediğini dile getiren Kızıl, kulüplerin ve camiaların zedelendiğini, yapılan hatanın kulübe değil, yöneticiye ait olduğunu vurguladı.

Anadolu kulüplerinin 1-2 yılda bir böyle bir futbolcuyu yetiştirdiği veya yakaladığı zaman büyük paralarla sattığını anımsatan Kızıl, "Çünkü her yıl kulüplerin belli bir periyot, belli bir limit açıkları oluyor. O açıklarımızı nasıl yapıyoruz? O satılan futbolculardan bu açıkları kapatıyoruz.

Yoksa standart yılda en az 10-15 trilyon her yıl açık oluyor. O açığı biz şimdiye kadar bu şekilde yapıyorduk. İşte Tabata’yı sat, İsmail’i sat, Ekrem’i sat, bu tür şeylerle yaptık. Diyelim satmadığımız yıllar da varsa bizler elimizi taşımızın altına koyup, işlerimizden, güçlerimizden, birikimlerimizden fedakarlık yapıp, ta ki bir tane futbolcu sattığımız zaman öyle yani. Kolay bir iş değil. Cenk’in olayını polemik olarak konuşmak istemiyorum." açıklamasında bulundu.

Cenk’i ciddi bir şekilde 3-4 takımın istediğini kaydeden Kızıl, 1 milyon 700 bin euro veren de var, transfere 3-4 gün kala 4 milyon euro veren de oldu. 3 milyon 250 bin euro veren de oldu. Ama Cenk tabi ‘Ben Beşiktaş’a gidiyorum’ dedikten sonra o kulüpler, mesela bir tanesi açıklama yaptı.

‘Cenk Tosun’un transferiyle ilgili bir gündemimiz yok. Böyle bir transfer gündemimizde yok’ dedi. Ama çocuk da o demeci verdikten sonra, rengini, çizgisini belli ettikten sonra haliyle hiçbir takım istemez. Bundan dolayı kesemizden gitti." şeklinde konuştu.

“CENK TOSUN BEŞİKTAŞ YÖNETİCİSİYLE YEMEK YİYOR DİYE ARADILAR”

Kızıl, Cenk Tosun’un transfer görüşmeleri sırasında kendilerinin haberdar edildiğini de belirterek, "Beşiktaş yöneticisiyle nereye gittiyse bizi oradan aradılar. Dediler ki, Cenk Tosun futbolcunuz şuanda Beşiktaş’ın bu yöneticisiyle burada yemek yiyor. Biz o günden beri, kulüplerimiz rencide olmasın diye biz onları uyardık telefonla söyledik.

Bizim Beşiktaş camiasıyla da biliyorsunuz dostluklarımız var. Hepiniz biliyorsunuz. İlişkilerimizin iyi olması ile beraber bize içeriden de bilgi veren var. ‘Ya başkanım bu kadar tuz ekmeğimiz var. Birbirimizle yakınız ama bizim yöneticilerimizden birisi şuanda futbolcunuzla görüşüyor ayıp ediyor’ bunu söyleyenler de var.

En son bu 2-3 ay telefonlarımızdan kaçtılar. Telefonlara cevap vermediler, kapattılar. Şimdi ondan sonra mecburen çocuk gitti. Bizim bir günahımız yok. 1,5 yıl önceden beri uyardık. Çocuğa sürekli uzatma teklif ediyoruz. 2 ay sonra, 1 ay sonra, işte devre arası, işte sezon başı." dedi.

“BÜLENT UYGUN HABERİMİZ OLMADAN AÇIKLAMA YAPTIRDI”

Cenk Tosun’un sözleşmesinin uzatıldığına dair geçmişte yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine Kızıl, o açıklamayı eski teknik direktörleri Bülent Uygun’un yaptırdığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bülent Uygun o açıklamayı yaptırdı. Benim haberim bile yok. Tamamen o zaman Bülent Uygun, tabi sağ olsun o zaman her şeye el atıyordu. Bir bakıyorsun buradan çıktı, bir bakıyorsun arkadan çıktı, her taraftan çıkıyordu. Bizim haberimiz olmayan bir açıklamaydı.

O açıklamaya da ben çok kızmıştım. Böyle imzalamadan, nasıl böyle bir açıklama, nasıl böyle bir şeyi kendine bağlıyorsun. Yarın bir şey olduğu zaman hani imzalamıştınız? Onu Bülent Uygun hoca yaptırmıştı. Nasıl olsa biz uzatırız anlamında."

Kızıl, "Cenk Tosun gerçekten Beşiktaş maçında sağ olsun güzel oynadı, elinden geleni yaptı." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Cenk Tosun ‘Başkan kadro dışı bırakır’ diye düşünmüş. Ben de 'Bizim ona ihtiyacımız var ufak, tefek ailesiyle hatalar olmuştur’ dedik. Neticede ailesi bu yanlışı yapmış olabilir. Beşiktaş’ın bunu kabul etmemesi lazım. Beşiktaş’tan biri gelmek isterse ben Fikret beyi ararım, ona göre hareket ederim. Biz, ‘Beşiktaş’ta inşallah faydalı olursun, Milli takıma da gidersin dedik."


CİHAN