"Ben de beyaz çorap giymiştim"

Ahmet Hakan “MHP'lilerle ilgili hiçbir yazımda 'siyah takım, beyaz çorap' yazmadım. Ben de geçmişte beyaz çorap giymiştim. Melih Gökçek nereden bulduysa onu yayınlamış'' dedi.

Ben de beyaz çorap giymiştim
22 Aralık 2012 Cumartesi 16:54 tarihinde eklendi.

Gazeteci-Yazar Ahmet Hakan, MHP Liderlik ve Siyaset Okulu'nun ''Medya ve Etik'' konulu toplantısında katılımcıların sorularını yanıtladı.

 
Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, MYK Üyesi Faruk Bal ve Iğdır Milletvekili Sinan Oğhan katıldı.
 
Kendisinin milliyetçi olmadığını belirten Ahmet Hakan, ''Benim milliyetçi bir insan olmamam, milliyetçi duyguları taşıyan insanları küçümsememe, onları aşağılamama izin vermez. Ben MHP'lilerle ilgili hiçbir yazımda 'siyah takım, beyaz çorap' yazmadım. Ben de geçmişte beyaz çorap giymiştim. Melih Gökçek nereden bulduysa onu yayınlamış. Sadece doğuştan kazanılmış bir özelliğe teslimiyet fikrini içinde barındırdığı için milliyetçilik meselesine uzağım. Tartışabiliriz, beni ikna edebilirsiniz belki ama doğrularımdan vazgeçmem. Çorap meselesi benden çıkmadı'' dedi.
 
Türk medyasının güç karşısındaki tutumunun ''teslim olmak'' olduğunu savunan Hakan, ''O günlerde başörtüsü karşıtı yazı yazanlar şimdi, başörtüsü lehinde yazıyorlar. Kimsede hiç yüzleştirmiyor'' dedi.
 
28 Şubat'ta medyanın ikiye bölündüğünü bir tarafta Kanal 7'nin diğer tarafta ise medyanın tamamının bulunduğunu öne sürdü. Hakan, ''Bir tek Ertuğrul Özkök varmış gibi... 'Al anahtarları, okulları' diyenler için bir şey demiyoruz, onların teslimiyetini konuşmuyoruz. Direniş o zaman için olmadı. Teslim olundu'' değerlendirmesinde bulundu.