"Bende mantığın ‘s’si yok"

Yıldız Tilbe’nin gazetecilerle tartışmaları malum. Her geçen gün yeni bir tartışmayla gündeme gelen Tilbe çok nadir röportaj veren sanatçılardan.Helin Avşar da Yıldız Tilbe'yi konuşturdu.

Bende mantığın ssi yok
15 Ocak 2012 Pazar 08:58 tarihinde eklendi, 1.058 kez okundu.

Nasıl buluyorsunuz o nefis şarkı sözlerini? Bir şarkı yapıyorsunuz, dargın âşıklar barışıyor, senelerce birbirini aramayanlar kavuşuyor. 
Söz yazarken bazen yaşadıklarımı ama bazen de yaşayamadığım duyguları yazıyorum. Bu bazen aşk, bazen nefret ya da bambaşka bir şey olu yor. Sonuçta, bütün insanların yaşayıp hissettiği ortak duygular olduğu için, şarkılarım kabul görüyor. Şarkılarım bizden, bizi anlatıyorum. Anlaşılmanın mutluluğu anlatılmaz tabii. 

Hayranlarınız size aşırı düşkün. Başınıza gelen en ilginç olayı anlatır mısınız? 
Anlatamam, çünkü onlar fan değil kapı komşum, akrabam gibiler. Ben de onları seviyorum. Hepsi çocuk ve genç. Onlarla benim de enerjim değişiyor. Cıvıl cıvıl hepsi. Bazen düşünüyorum da ben bile kendimi onlar kadar sevmiyorum. 

Çok duygusal biri gibi görünüyorsunuz. Duygularınızı nasıl ifade edersiniz? 
Geldiği gibi ifade ediyorum. Bazen canımı sıkıyor bu halim. Bende mantığın “s”si olsaydı farklı bir yerde, farklı noktalarda olurdum. Gene de noktasızlığımdan memnunum. Sonsuzluk güzel.

‘BEN OLMAZSAM HİÇBİR ŞEY OLMAZ’ 

Aşkı nasıl yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Sizin ağzınızdan aşkı dinlemek isterdim? 
Her insan gibi kör oluyorum âşıkken. Köpek kadar da sadığım maalesef ve akrep kadar kıskanç, melekler kadar saf, periler kadar güzel. Mecnun’suz Leyla’yım. 

Hayatınızda olmazsa olmazlar nelerdir?
Ben olmazsam hiçbir şey olmaz ve sevdiğim her şey. 

Özel bir diyet yapıyor musunuz?
Dikkatli yiyip içiyorum sadece. 52 kiloyu geçince balkonlarım fırlıyor. 

Basınla aranız şu ara biraz limoni. Halbuki sizi hep çok samimi görürdük. Neler oldu? 
Basına saygı duyuyorum. Benden hoşlanmayanların kalemini ve bana sallayanları basından saymıyorum. Onlar köşeci. Köşeleri gidince bitiyorlar. Basının sonsuz özgürlüğünü kişisel özgürlüğün başladığı noktaya kadar savunuyorum. İçten samimi olanlarla yine aynıyız. 

Kızınızı evlendirdiniz. Nasıl bir duygu? 
Çok güzel. Allah herkese nasip etsin. 

Size sesiniz, besteleriniz nedeniyle yerli Amy Winehouse diyorlar. Bir idolünüz var mı? 
Alakamız yok Amy Winehouse ile. O dünyaca tanınıyor. Ben ülkemde biliniyorum. Müziklerimiz, ses renklerimiz, hayata bakışımız çok farklı. Kimseye benzediğimi düşünmüyorum. İdolüm yok fakat beğendiğim çok. Sayamayacağım. 

‘MANGA’YLA DÜETİM VAR’ 

Şu ara bir albüm çalışmanız var mı? 
Yok. Sadece Aynalar isimli şarkıma bir klip çekeceğim. Fakat, Manga, Emir, Ziynet Sali, Funda Arar,Rober Hatemo’nun albümlerinde çalışmalarım yer alacak. 

Sürpriz bir düet veya verdiğiniz bir beste olup olmadığını sorsam? 
Manga’yla düetim var, biraz önce dinledim bayıldım. 

Sizi televizyona çok yakıştırıyorum. Böyle bir çalışma var mı? 
Evet. TRT Müzik ekranlarında her çarşamba Şarkıların Yıldızı programındayım.


Habertürk