"Benden kurtulmak için vekillik önerdiler"

CHP yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Antalya Büyükeşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden kurtulmak için milletvekilliği adaylığı teklif ettiğini iddia etti.

Benden kurtulmak için vekillik önerdiler
17 Nisan 2012 Salı 12:16 tarihinde eklendi, 1.260 kez okundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partisi CHP'ye sert eleştiriler yöneltti.

 
Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

Akaydın, kendisini bütün partililerin gayet iyi tanıdığına değinerek şunları söyledi;"Beni tanıyan, tanımayan herkes çok iyi bilir. Partimiz içerisinde aleyhime konuşanlar oldu. Bunların video kayıtları ve yazılı çıktıları bende mevcut. Bunları genel merkeze gönderdim ve şikayetimi belirttim. Hiç bir şey olmadı. Niye? Çünkü, büyük ağabey korkusundan Antalya’yı kaplanların önüne attı. Daha kötü hayvan ismi söylemeyeceğim kaplanların diyorum. Halk benden kırmızı otobüs bekliyor. Otobüs aldırmıyorlar, sonra diyorlar ki ‘Sen bizim partimizin belediye başkanlığına yakışmıyorsun.’ Birçok kritik kararımı AKP’lilerle MHP’lilerle geçiriyoruz. Şimdi ben mi suçlu oluyorum. Partide 'Büyük ağabeyim' durumları gün yüzüne çıktı. Şunu açıkça söyleyeyim; Tüm yıldırmalara rağmen, kendi içimizden yıkılmadığımız sürece AKP bizi hiçbir yerde yıkamaz. Kapım bütün partililere açık. Bir kişi hariç. O kişiyi de belirtmek istemiyorum." 
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eski genel başkanı Deniz Baykal, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lileri sert bir dille eleştirirken Belediyede kadrolaşma yaşandığını itiraf etti. CHP içindeki entrikalara isyan eden Başkan Mustafa Akaydın konuşmasına devam etti;
 
"Üç yıl boyunca Antalya Belediyesi’ne yüzde 40 oranında işçi yerleştirdim ama bunlar parti referansıyla yerleşmiştir. Belediyemde belli sayıda partili var, işçi var. Üç yıl boyunca belediyeye yüzde 40 oranında işçi yerleştirdim ama bunlar parti referansıyla yerleşmiştir. Belediyede 220 üye var. Arkadaşlarıma dedim ki, 'Yakın çevremde olanlara sakın karışmayın!' Yani danışmanlarım, partili şirket genel müdürlerimi kastediyorum. 'Öbürlerine karışamam' dedim. Partide entrika siyaseti yaşıyorum. 3 sene önce gökten zembille geldim, davetle. Parti, bir tane Büyükşehir Belediye Meclis üyesi belirlememe izin vermedi. O zaman ki genel başkanıma dedim ki ‘Seçileceğime inanmıyorsunuz. Ben başkan olunca davul bende, tokmak bu adamlarda olacak’ Bu adamlar dediklerim 9 tane adam ve ‘O adamlar beni çalıştırmayacak’ dedim. Dinlemedi tabi. Benim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemeyeceğime takım elbisesine iddiaya giren çok büyük partililerim var"

NTV