''Benden seri katil olur''

Müzisyen Metin Arolat, "Deliliğin bazen içinde dolaşıyorum, bazen dışında. İçimde psikopat bir taraf var ama bastırıyorum" diyor01 Mayıs 2011 09:10En çok ne zaman korktun?

Benden seri katil olur
01 Mayıs 2011 Pazar 10:24 tarihinde eklendi, 3.068 kez okundu.

 

Kafamda büyüttüğüm şeylerin gerçek olmasından korktum. Ortaokuldayken yakın bir arkadaşımı kaybetmiştim. Hayatımdaki ilk ölümdü bu. Sesinin garip bir tınısı vardı. Kanserden öldükten üç-dört gün sonra arkamdan "Metin" diye seslendiğini duydum... Aslında korkmadım çünkü iletişim kurma duygusu korkunun önüne geçti. Daha sonraki yıllarda ölüme aşina oldum. Babamı, ağabeyimi ve başka arkadaşlarımı kaybettim. Hayatımdan ayrılanlarla iletişime geçmek isterim. Özellikle de ağabeyimle.
 
Korkularım yok dedin ama yine de gelecekte başına gelmesinden korktuğun şeyler var mı? Yalnızlık, ölüm korkusu gibi...
 
Ölüm korkusu değil, aksine benim sülalem çok uzun seneler yaşamış. Kafkas geni var bende, Çerkezim ben ve büyük aileleriz. Tanrı sırayla versin tabii ama sırayla gidersek ben çok tek başıma kalacağım.
 
İçindeki psikopat nelerle meşgul şu an?
İçimde, kendimin de korktuğu psikopat bir taraf bazen öne çıkıyor. Hatta sorguluyorum kendimi, "Bu bir tek bende mi var?" diye. Ben herkeste olduğunu ve kimilerinin bunu çok bastırdığını, kimilerinin daha serbest bıraktığını düşünüyorum. Ben de bastıranlardanım ama ara sıra ortaya çıkıyor. Mesela benden iyi bir seri katil olurmuş.
 
DELİLİK İÇİNDEYİM
Nasıl yani?
Buna cesaretim var mı, birini öldürür müyüm? Hayır. Ama bir seri katilin neler hissedebileceğini, onun empatisini kurabiliyorum. Sapıklıklardan bahsetmiyorum. Hani çocuklara tecavüz etmek vesaire gibi şeyler değil bu. Ama kafayı taktığım ve dünyaya zarar verdiklerini düşündüğüm, hani 'olmasalar dünya için daha iyi olur' diye düşündüğüm insanları arka arkaya beynimde öldürebiliyorum.
 
Deliliğin neresinde geziniyorsun?
Deliliğin bazen içinde oluyorum, bazen dışında.
 
HER ŞEYE OLUMSUZ BAKAN BİR ADAMIM
23. kuşaktan Mevlana'nın torunu olduğunu okudum. Pozitif enerji yayan bir insana benziyorsun, etrafında olumlu bir bulut var gibi...
Aslında çok olumlu bir insan değilim. Verdiğim elektrik öyle olabilir ama aksine her şeyin ilk önce olumsuz taraflarını gören biriyim.
 
Vücudundaki jilet kesikleri etkisini senin üzerinde hangi olay veya kim yapabilir? Kimin böyle bir gücü var?
Vücudumda "Why?" yazıyor. Bazen öyle hissediyorsun; "Niye bana bunu yapıyor karşımdaki?" Kişisel bir gıcıklık yüzünden mi? Sen gayet düzgünsündür ama söylediğin bir kelime için gıcıklık yapıyordur.