Benfica, şampiyonluğu kaptırıyor

Portekiz Ligi'nde şampiyonluk mücadelesini büyük ölçüde şekillendirecek maçta Porto, sahasında Benfica'yı 2-1 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım attı

Benfica, şampiyonluğu kaptırıyor
12 Mayıs 2013 Pazar 11:32 tarihinde eklendi.

Portekiz Ligi'nde şampiyonluk mücadelesini büyük ölçüde şekillendirecek maçta Porto, sahasında Benfica'yı 2-1 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım attı. Bu galibiyetle Porto, son haftaya 1 puan farkla lider girdi.

Portekiz Ligi'nde şampiyonluk mücadelesini büyük ölçüde şekillendirecek maçta Porto, sahasında kendinden 3 puan farkla lig liderliğini elinde bulunduran Benfica'yı konuk ettiği maçtan 2-1 galip ayrılarak şampiyonluğa ortak oldu.

Ev sahibi Porto, maça daha baskılı başlayan taraf olsa da ilk gol Benfica'dan geldi. Porto ceza sahası içinde oluşan karambolde, arka direkte topla buluşan Rodrigo Lima, topu ağlara gönderdi. Ancak Porto'nun bu gole cevabı gecikmedi. Sol kanatta topla buluşan Varela, ceza sahasına ortaladı. Orada ters bir vuruş yapan Maxi Pereira, topu kendi ağlarına gönderdi ve skora 1-1'lik eşitlik geldi.

İkinci yarının neredeyse tamamı Porto'nun üstünlüğünde geçen mücadelede beklenen gol bir türlü gelmezken, özellikle 85. dakikada Jamer Rodriguez, yakaladığı yüzde yüzlük gol pozisyonunda topu yan ağlara nişanlayınca korkular ve tedirginlik daha da arttı.

Porto, mücadelenin duraklama anlarında ise aradığı golü buldu. 90+1'de sol taraftan hareketlenen Kelvin, çok zor pozisyonda sol ayağıyla uzak direğe sert vurdu ve takımını öne geçiren golü kaydetti.

Duraklama bölümünde gelen golle sahadan 2-1 galip ayrılan Porto, ligin son haftasına Benfica'nın 1 puan önünde lider olarak girdi.

SON HAFTADA PORTO DEPLASMANA ÇIKIYOR

Bu arada Portekiz Premier Ligi'nin 30. ve son hafta maçında Benfica'dan liderliği devralan Porto, deplasmanda Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren ve 54 puanla 3. sırada bulunan Pacos Ferreira'ya konuk olacak. UEFA Avrupa Ligi finalisti ve 29. haftaya da lider giren ancak Porto mağlubiyetiyle ikinci sıraya düşen Benfica ise son haftada ligde kalma mücadelesi veren ve 24 puanla 16 takımlı ligde 15. sırada bulunan Moreirense'yi konuk edecek.

Öte yandan Portekiz Premier Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar (Porto 75 puan, Benfica 74 puan) Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılırken, 3. sırada yer alan takım (Pacos Ferreira 54 puan) Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynama hakkını elde ediyor.

Ligin 4. ve 5. sıradaki takımları ile Portekiz Kupası'nı alan takım ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde ediyor. 15 ve 16. sırada bulunan takımlar ise bir alt lige düşüyor.


CİHAN