"Beni göndererek tecrübe edindiler"

A Milli Futbol Takımı ve Beşiktaş'ın eski kalecilerinden Rüştü Reçber, siyah beyazlı takımın kalesinde Cenk'in oynaması gerektiğini belirterek, "Bu sezon Cenk'e verilmeyen şans Beşiktaş'ın zararına olmuştur" dedi.

Beni göndererek tecrübe edindiler
06 Mayıs 2013 Pazartesi 19:27 tarihinde eklendi.

 

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen "Kariyer Buluşmaları" etkinliğine katılan Rüştü Reçber, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Rüştü, sezon başında Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın kendisi ile devam etmeyeceklerini açıklamasını TV'lerden duyduğunu belirterek, "Başkan '39 yaşında kaleci ile oynamam' deyince, benim için olay bitmiştir.

Medeni bir şekilde oturup konuşarak ayrılık olmadı. Aylar geçtikten sonra kendisi ile oturup konuştuk. Ben olaylara şu gözle bakarım; insanlar hep hata yapabilir. Özellikle bu tarz işlerde tecrübe çok önemlidir. İnsanlar yaşayarak tecrübe edinirler. Benim olayım da böyle bir olaydır. Beni göndererek tecrübe edindiler" diye konuştu.
 
Beşiktaş'ta yaşanan kaleci sorunu hakkında da Rüştü Reçber, "Ben sezon başından beri söylüyorum, Cenk'in oynaması gerekirdi. Belki Cenk oynasa Beşiktaş biraz daha üst sıralarda olabilirdi. Bir kalecinin sezon boyunca 12 puan falan kazandırması gerekiyor. Ama Beşiktaş bu kriterlere uymayan bir kaleci ile oynamıştır. Ekstra bir şey katmayan bir kaleci kalede görev yapmıştır.

Bu sezon Cenk'e verilmeyen şans Beşiktaş'ın zararına olmuştur. McGregor'a saygım var. Ortam farklı gelmiş olabilir. İstediği performansı gösterememiş olabilir. Sezon başında yanlış tercih yapılmıştır" ifadesini kullandı.
 
Süper Lig'de şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'la ilgili de Reçber, şunları söyledi:
 
"Bu şampiyonlukta emeği olan, başkan, yönetim, teknik heyet ve futbolcuları tebrik ediyorum. İki yılda iki şampiyonluk yaşadılar. İki yıl önce Galatasaray'ın konumu belliydi. Bunlar bir başarı öyküsüdür. Zorlu yollardan geçip ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluklarını ilan ettiler."
 
Gündemde olan, "Fenerbahçeliler, şampiyon Galatasaray'ı alkışlasın" polemiği ile ilgili de eski milli futbolcu, "Gönül ister ki Fenerbahçeliler Galatasaraylıları alkışlasın. Bazı şeylerin değişmesi lazım. Zihniyetleri değiştirecek insanlar orada. Ancak ortam ve duruma göre hareket ediyorlar. Bu durum tabii ki doğru değil. Spora bakış açısının değişmesi açısından bunlar önemli olaylardır. Eğer Fenerbahçeliler Galatasaraylıları alkışlarsa bu olay milat olacaktır. 3-5 yıl içinde çok şey değişebilir" şeklinde konuştu.
 
Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili de Rüştü Reçber şunları söyledi:
 
"Sonuçta iki takımın oynadığı maç derbidir. Derbiye her iki takım da farklı bakar ve kazanmak için sahaya çıkar. Galatasaray, lig şampiyonluğunu garantiledi. Belki rahatlama vardır. Ancak şampiyon olsun veya olmasın iki takım da kazanmak için mücadele edecektir. Fair-Play içinde bir derbi geçsin." 
 
Reçber son olarak, ilerleyen yıllarda teknik adamlık düşünmediğini vurgulayarak, "Fakat fikrim değişebilir diye lisansları aldım. Türk futboluna yönetim tarafından hizmet etmek istiyorum" dedi.

DHA